Gündem Bir salon krizi de Ayvalıtaş davasında

Bir salon krizi de Ayvalıtaş davasında

23.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Dünyanın en büyük adliyesi’ olduğu belirtilen Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde duruşmaya yine küçük salon damga vurdu...

Bir salon krizi de Ayvalıtaş davasında

Hasan Ferit Gedik’ün öldürülmesine ilişkin davada yaşanan küçük duruşma salonu krizi, dün bu kez Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş davasında yaşandı. ‘Dünyanın en büyük adliyesi’ olduğu belirtilen Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ndeki duruşmada, Ayvalıtaş ailesinin avukatları, duruşmanın Balyoz ve Poyrazköy davasının görüldüğü adliyenin konferans salonunda yapılmasını talep etti. Mahkeme de, gelecek celse duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi.
Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş ve hakkında zorla getirme kararı bulunan diğer tutuksuz sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş geldi. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, ağabeyi Muharrem ve Volkan Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal ve babası Mustafa Kartal’ın da hazır bulunduğu duruşmayı Gezi olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ailesi ve Gülsuyu’ndaki olaylarda yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meral de izledi.
Duruşmada olay gününü anlatan tanık Ali Ekber Ağan, Gezi eylemleri nedeniyle kitlelerin otobanda olduğunu söyleyerek, “Ben de o grubun içindeydim. İstanbul istikameti tamamen kapalıydı. Ankara İstikametini de kapatmak için yola indik. İnsanların elinde bezler vardı, sallıyorduk. Taksi ve siyah cip durmadı, diğer araçlar durmuştu. Taksi çarptığında Mehmet Ayvalıtaş düştü, tekrar kalkacağı sırada üzerine cip düştü” dedi.

Salona çözüm
Duruşmada salona yeteri kadar izleyici alınmadığını belirten müşteki avukatları, önümüzdeki celselerin Balyoz ve Poyrazköy davasının görüldüğü adliyenin konferans salonunda yapılmasını da talep etti. Avukat Ömer Kavili, “Silivri’den randevu alıp sıraya girmek istemiyoruz” diye konuştu. Silivri Adliyesi’nin uzaklığı ve adliyede 2 konferans salonunun bulunduğu, benzer davaların konferans salonunda yapıldığını belirten mahkeme, gelecek celse duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. Müşteki avukatlarının sanıkların tutuklanması gerektiği yönündeki talebi reddeden mahkeme, duruşmayı 24 Aralık 2014 gününe erteledi.

Haberin Devamı

‘Resmen 50 milyonla dalga geçiliyor’

Duruşma sonrası avukatlar, CHP milletvekili Mahmut Tanal, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Gezi olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan, Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik’le birlikte adliyeden çıkarak adliye sarayı önünde toplanan yaklaşık yüz kişilik grubun bulunduğu alana geldi. Bir açıklama yapan baba Ali Ayvalıtaş, “Resmen 50 milyonla dalga geçiliyor” diye konuştu.