Gündem ‘Bir şey içirdiler’ dedi, ifadeyi reddetti

‘Bir şey içirdiler’ dedi, ifadeyi reddetti

14.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe davasında yargılanan Genelkurmay Başkanı Akar’ın eski yaveri yarbay Levent Türkkan, tüm ifadelerini reddetti, ‘Bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum’ dedi

‘Bir şey içirdiler’ dedi, ifadeyi reddetti

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında açılan Genelkurmay Çatı Davası’nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başına silah dayadığı belirtilen eski yaver Yarbay Levent Türkkan, şimdiye kadar verdiği ifadeleri reddederek, “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum. Tamamen masum ve suçsuzum” iddiasında bulundu. Türkkan, Org. Akar’ın emir subayı olduğu için olayın üzerine yıkılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde görülen duruşmada sanık Levent Türkkan, savunmasında önceki tüm ifadelerini reddetti. Yaşadıklarının kelimelerle ifade edilemeyeceğini, görüntülerinin bunun en büyük kanıtı olduğunu savunan Türkkan, “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum” dedi. Türkkan, bilinci yerinde olmayan birine her şeyin söylettirilebileceğini, imzalattırılabileceğini savundu.

‘Ben de inanamadım’

Önceki ifadelerine kendisinin de inanamadığını ileri süren Türkkan, mahkeme huzurunda ifade vereceği bugünü sabırsızlıkla beklediğini kaydetti. Genelkurmay Başkanı’nın yaveri olduğu için olayın üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia eden Türkkan, darbeci ve FETÖ’cü olmadığını savundu.

Haberin Devamı

15 Temmuz gecesi Mehmet Dişli’nin Akar’ın yanına girdiğini, bir süre sonra Özel Kuvvetler personelinin karargaha geldiğini anlatan Türkkan, bu kişilerin “Komutan’ın güvenliği söz konusu, acil tahliye etmemiz gerekiyor, sen gelmeyeceksin” dediklerini ve gittiklerini savundu. Türkkan, Akar’ı derdest etmediğini, aksi halde kendisinin de bu ekiple Akıncı Üssü’ne gitmesi gerektiğini öne sürdü.

Akar, götürüldükten sonra televizyondan olayların farklı geliştiğini anladığını, bunun üzerine yan odaya geçtiğini ve sabaha kadar hiçbir olaya karışmadığını öne süren Türkkan, ortalık karışık olduğu için Akar’ın şahsi eşyalarını toplatarak, emniyete aldırdığını, hiçbir şeye karışmadığı için de sabah polise bilgi vermeye kendisinin gittiğini kaydetti.

‘Ben değil Çolak aradı’

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ı kendisinin aramadığını, Çolak tarafından arandığını savunan Türkkan, Çolak’ın çatışma olmasına karşın karargaha gelmesinin normal olmadığını iddia etti. Türkkan, “Tamamen masum ve suçsuzum” dedi.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanığa önceki ifadelerini sordu. Türkkan, bunları kabul etmediğini söyledi. Bunun üzerine Dik, Türkkan’ın dövülmediğini, işkenceye uğramadığını, üzerindeki yaraların gözaltı sırasında oluştuğunu belirterek başladığı ve itiraflarda bulunduğu, kayıt altına da alınan avukat huzurundaki Sulh Ceza hakimliği ifadesini okudu.

Haberin Devamı

‘Akar’ı kim etkisiz hale getirdi?’ Cevap: Kimse

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eski yaveri Levent Türkkan’ın çapraz sorgusu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Muhammet Aydın’ın “Akar’ı kim etkisiz hale getirdi?” sorusuna Türkkan “Kimse” karşılığını verdi. Akar’a silah çektiğine ilişkin ifadelerin hatırlatılması üzerine Türkkan, bunların doğru olmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in, Akar götürülürken yer aldığı görüntüleri sorması üzerine Türkkan, “Akar iniyor ve ben hemen yukarı çıkıyorum, bir müdahalem yok. Özel kuvvet personeli, ‘Komutan’ın güvenliği söz konusu, biz de komutanları emniyete alıyoruz’ dedi” ifadelerini kullandı. “Komutanla husumetin var mı?” sorusuna “Hayır” karşılığını veren Türkkan, “Akar niye hakkında bunları söylesin? Dişli’yi dinledin mi? O da savunmasında senden bahsediyor” sorusu üzerine de “Dişli’nin ifadesi, ne diyeyim? Kendini bağlar” karşılığını verdi.