Gündem Bir suç makinesi ‘engelli’yi vurdu

Bir suç makinesi ‘engelli’yi vurdu

01.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Maltepe’de durakta yaşayan engelli, çok sayıda suçtan aranan Osman G. tarafından tabancayla öldürüldü. Engelliden geriye tekerlekli sandalyesi ve çaydanlığı kaldı

Bir suç makinesi ‘engelli’yi vurdu

Olay, İstanbul Maltepe’de sahil yolundaki istasyon durağında dün sabah 05.30 sıralarında gerçekleşti. Evi olmadığı için sokakta yaşadığı belirtilen 55-60 yaşlarındaki engelli Kemal Gül, otobüs durağında silahlı saldırıya uğradı. Osman G. adlı saldırgan, tekerlekli sandalyedeki Kemal Gül ile tartıştı. Saldırgan, Gül’ü tabancayla başından vurarak kaçtı. Yaralanan engelli Gül, olay yerine çağırılan ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Gül, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Suç aletiyle yakalandı
Sahil yolu Kartal yönünde kaçan şüpheli Osman G. Kartal ve Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay yerinin yaklaşık bir kilometre uzağında yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi ele
geçirildi. Çok sayıda suçtan arandığı öğrenilen Osman G. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Maltepe Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Osman G. adliyeye sevk edildi.
Engeli Kemal Gül’ün çevredeki parklarda uyuduğu bildirildi. Engelliden geriye tekerlekli sandalyesi, eşyaları ve çay demlemek üzere piknik tüpü üzerine koyduğu çaydanlığı kaldı.

Yazarlar