Gündem ‘Bir ucu Afrin’de bir ucu Kandil’de’

‘Bir ucu Afrin’de bir ucu Kandil’de’

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Bir ucu Afrin’de bir ucu Kandil’de’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili adayı Mevlüt Karakaya, PKK için “çember daralıyor, Kandil sarıldı. Bir ucu Afrin bir ucu Kandil olan ‘hilal hattı’ oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.

Karakaya, Milliyet’i ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimden başarıyla çıkacaklarını belirten Karakaya, “Saha iyi, oyuncular iyi. Maç 90 dakika. Seçmenden ciddi teveccüh görüyoruz. Özellikle Sayın Bahçeli’nin 15 Temmuz sonrası tutumunu anlayan ve destekleyen bir kitle var. ‘MHP’li değiliz ama oy vereceğiz’ diyenler çok. Ayrıca MHP’nin geçmişten bugüne vaat ettiği taahhütlerinin isabetli olduğu ve kabul gördüğü bir tablo var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Algı operasyonu

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in topladığı imza sayısı ile FETÖ’nün bağımsız adaylarının aldıkları oy sayısının birbiri ile örtüştüğünü savunan Karakaya, parçaları birleştirince İYİ Parti ve FETÖ konusunda belli bir fotoğrafın ortaya çıktığını dile getirdi. Karakaya, anket şirketlerinin seçmen üzerinde algı oluşturma operasyonu yürüttüğünü iddia ederken, MHP’nin oy oranının kasıtlı olarak düşük gösterildiğini savunarak, “Kamuoyu şirketlerine yönelik yasal düzenleme olmalı. Kamuoyuna yönelik açıklamaları, ticari ve siyasi alanlara ilişkin ürettikleri verilerin aldatmaya dönük olması halinde ceza sistematiği olmalı” dedi.

Kandil harekâtına değinen Karakaya, “Çember daralıyor, Kandil sarıldı. Bir ucu Afrin bir ucu Kandil olan ‘hilal hattı’ oluşturuluyor. Geniş bir alan TSK’nın kontrolü sağladığı tamamen güvenlik bölge haline getirilecek. Teröristler Türkiye’ye girmeden oradan karşılanacak. Bataklığı kurutmaya dönük gidaşat var. Milli beka için son derece önemli” dedi.

Haberin Devamı

Karakaya, PKK ile birlikte FETÖ’nün de köşeye sıkıştığını, çember daraldıkça ülke içinde kriz ve kaosa yol açabilecek planlamalar peşinde olabileceklerini dile getirdi. Hapishanelerin bu anlamda öncelikli risk alanı olduğunu dile getiren Karakaya, MHP liderinin, “af” konusunu gündeme getirdiğini, ancak bağlamından koparılıp eleştirildiğini savundu. “Bir sabah kalktık kader kurbanlarına kıyak yapalım değil bu çıkış” diyen Karakaya, devletin kılcal damarlarına kadar sızan FETÖ’nün PKK ile işbirliğine girip cezaevlerinde isyanlar çıkarabileceğini öne sürdü.

Bahçeli’nin, Alaattin Çakıcı ziyaretini, “insani çerçevede” diye nitelendiren Karakaya, bu ziyaretin af konusuyla değil, Selahattin Demirtaş’ın dışarıya çıkarılması tartışmalarıyla ilintilendirilmesi gerektiğini söyledi.