Gündem Bir yandan yıkılıyor, bir yandan 380 bin voltluk hat döşeniyor

Bir yandan yıkılıyor, bir yandan 380 bin voltluk hat döşeniyor

14.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu’nun 2005’te ‘Afet Risk Alanı’ ilan ettiği İstanbul Avcılar’ın Ambarlı Mahallesi’nde iki binanın daha yıkılmasına başlandı.

Bir yandan yıkılıyor, bir yandan  380 bin voltluk hat döşeniyor

Kendilerine hiçbir bedel ödenmeden tapulu, iskanlı, ruhsatlı evlerinin yıkılması için terk etmelerinin istendiğini belirten mahalle sakinleri aynı yerde TEİAŞ’a ait 380 bin volt Yüksek Gerilim Yer altı Kablo Projesi hat döşenme çalışmaları yapıldığına dikkat çekti. Aileler, bölgenin ranta açılmak istendiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ambarlı Mahallesi’ndeki Bayırlı, Badem ve Bahçe Sokak’ta geçen Aralık ayında 47 binadan 13’ünü yıktı. Geçen hafta diğer konutların da yıkılması için harekete geçilirken, çevik kuvvet ve zabıta gözetiminde 4 binanın su, elektrik ve bazılarının doğalgazı kesildi. İki binalarda kalan ev sahibi veya bir bölümü Suriyeli kiracılar zorla çıkarıldı.

Yıkımına başlanan binanın hemen yanında görevlilerin kanal kazılarak yüksek gerilim hattı döşendiği görüldü. Beylikdüzü’nde yaptırılan 1350 megavat kurulu gücündeki Yeni Ambarlı Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralı’nda (DGKÇS) üretilen elektrik enerjisinin enterkonnekte sisteme aktarılması amacıyla iki kez iptal edildikten sonra bir firmanın kazandığı ihale ile Bahçelievler’deki Yenibosna Gaz İzoleli Trafo Merkezi’ne (GIS TM) 380 bin kilovat gerilimde 16.6 kilometre uzunluğunda yer altı kablosu ile bağlantılarını yerleştirme çalışması yaptığı göze çarptı. ‘Afet Risk Alanı’ ilan edilen bölgeden geçen bu çalışma, evleri yıkılmak istenen ailelerin tepkisine neden oldu.

Yazarlar