Gündem Birçok ilde eğitime kar engeli

Birçok ilde eğitime kar engeli

19.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları Türkiye’nin büyük bölümünü etkiliyor.

Birçok ilde eğitime kar engeli

Kar nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi. O iller şöyle: Bursa, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun, Hatay, Karaman, Tunceli, Kilis, Bayburt, Gaziantep, Sivas, Bilecik, Konya, Uşak, Niğde, Aksaray, Düzce, Denizli, Mersin, Konya, Bitlis, Erzurum, Osmaniye, Kayseri, Giresun, Sakarya, Ordu, Çankırı, Muş, Yozgat, Rize, Adana, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gümüşhane, Tokat, Nevşehir, Bolu, Malatya, Elazığ, Kütahya, Bingöl, Burdur, Adıyaman. 

Haberin Devamı

Doğu buz kesti

Kars’ta soğuktan vatandaşların kirpikleri donarken, çok sayıda araç donarak çalışmadı. Ardahan’ın Göle ilçesinde de hava sıcaklığı eksi 33,2 derece olarak ölçüldü. Erzincan’da ise soğuk havadan etkilenen bazı pazarcı esnafı, ısınmak için tezgâhlarının yanına soba kurdu.

Van’ın Özalp ilçesi önceki gün gece sıfırın altında 35 dereceyi gördü. Soğuk havanın etkisiyle ilçede araçlar çalışmadı, akarsular ve su depoları dondu, binalarda buz sarkıtları oluştu. Muş’ta da kar kalınlığının yer yer beş metreyi aştığı, 2 bin 500 rakımlı Üçevler grup köy yolunda, genişletme çalışması başlatıldı.

Bursa-Ankara yolunun Kestel yakınlarında, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan TIR, hendeğe düştü. Kapanan yolun Bursa istikameti 20 dakika sonra yeniden açıldı.