Gündem ‘Bizden başkasına itimat etmeyin’

‘Bizden başkasına itimat etmeyin’

17.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akan’ın oğlu Barış Zeki Üregül, babasının vefatının çok ani olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade ederek, “Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.

‘Bizden başkasına itimat etmeyin’

Babalarıyla ilgili bütün sorumluluğun üç kardeş olarak kendilerinde bulunduğunu açıklayan Üregül, “Acun Günay da babamın 25 yıllık hayat arkadaşı. Bizim dışımızda hiçbir kaynaktan bilgiye itibar edilmemesini rica ediyoruz. Nâzım Hikmet Vakfı bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim ve onların dışında hiçbir açıklama doğru değildir. Babamla ilgili bizim dışımızda, başkalarının yaptığı açıklamaların, babamın anısına saygı anlamında kimse tarafından paylaşılmamasını rica ediyorum” diye konuştu.
14 aydır Tarık Akan’ın kanserle mücadele ettiğini söyleyen Üregül “Babam kansere yakalandığını kimsenin bilmesini istemiyordu. Akciğerinden karaciğerine sıçrayınca çok yıprandı” dedi.
Akan’ın yakın arkadaşı Müjdat Gezen, ölüm nedeninin sanıldığı gibi akciğer kanseri değil karaciğer kanseri olduğunu söyledi. CNN Türk’e telefonla bağlanan Gezen, “Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Günde dört paket sigara içiyordu. Eleştirdiğim tek yanı buydu” dedi.

Yazarlar