Gündem Bizim paralel yapıyla ilişkimiz yok

Bizim paralel yapıyla ilişkimiz yok

25.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Koç, paralel yapıyı kast ederek, “CHP’nin bahsedilen yapıyla hiçbir ilişkisi yoktur. CHP, dün hukukun nasıl tarafsız, bağımsız yargı eliyle uygulanmasını savunuyor ise bugün de aynı noktadadır” diye konuştu

Bizim paralel  yapıyla ilişkimiz yok

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk KoçKoç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 17-25 Aralık operasyonlarıyla belgeye, bilgiye, sağlam kanıtlara dayalı vahim iddiaların ortaya atıldığını kaydeden Koç, “Yüce Divan’a sevk konusunda bir karar alsalar bir türlü, almasalar başka türlü” dedi.
Koç, şunları söyledi:
“Yukarıya tükürseler baş sorumlu kaçak saray sakinine gidiyor olay, aşağıya tükürseler milletin vicdanı ve biraz kaldıysa kendi vicdanları rahatsız oluyor. Olayın bir yanında her zamanki manasız, anlamsız gülümsemesiyle, sanki Hababam Sınıfı’nda coşarak rüyalarını anlatan tarih öğretmeni gibi konuşan bu tipteki bir Başbakan, diğer yanda bizzat kendi bakanları tarafından, özellikle bir tanesi tarafından bütün bu suç ilişkilerinin merkezinde oturduğu suçlamasıyla karşı karşıya olan yeni Cumhurbaşkanı. Bir yanda Yüce Divan’a sevk kararı verilirse şöyle bir kanı doğacak; ‘Demek ki reddettikleri her şey doğruymuş.’
Ya da sokakta konuşulan tarzıyla ifade edeyim; ‘Demek ki bu iş darbe marbe değilmiş, bunlar malı götürmüşler arkadaş.’ Diğer yanda Yüce Divan’a sevk kararına gerek yok sonucuna varırlarsa, hırsızlık ve rüşvet almak makbul ve muteber bir meslek haline geldi doğrulaması. Bu işin üstüne yatmayı sürdürelim, ‘paralel maralel, darbe, örgüt’ aynı şarkılar söylensin.”
Ak Parti üst siyaset çevresine ait birinci derece yakınların, KPSS’ye girmeden istisnai kadrolar yoluyla nasıl devlet memurluğuna alındığını örnekleriyle anlattığını, bunların bir tanesinin bile çürütülemediğini savunan Haluk Koç, torpil iddialarıyla ilgili kurdukları hatta, bin 869 bildirimin gerçekleştiğini belirtti.

‘YDK’da görüşülmedi’
Koç, bir soru üzerine YDK’ya sevk edilen milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Birgül Ayman Güler konusunun MYK’da görüşülmediğini söyledi.
CHP’nin cemaatle işbirliği yaptığının ileri sürüldüğünü belirten Koç, “Burada ben açıkça söyledim. Sayın Genel Başkanımız da birçok açıklamasında ifade ettiler. Paralel, dikdörtgen, üçgen, kare, beşgen tanımıyorum, bilmiyorum dedim. O işi en iyi o yapıyı devlet içerisinde bugünkü durumuna getiren işbirlikçileri bilir, dedim. Israrla böyle bir proje, sanki CHP’yi bu hareketle beraber davranıyormuş gibi bir potanın, görüntünün içine çekmeye çalışıyorlar.
Bunun gerçek olmadığını en yetkili kişiler ifade ediyor, siz ısrarla soruyorsunuz. Bir kere daha söylüyorum; CHP’nin bahsedilen yapıyla hiçbir ilişkisi yoktur. CHP, dün hukukun nasıl tarafsız, bağımsız yargı eliyle uygulanmasını savunuyor ise bugün bir haksızlık varsa bugünkü mağdurlara karşı da yine aynı şekilde, tarafsız bir yargının uygulanması gerektiğini savunan bir noktadadır” dedi.

Haberin Devamı

Şişli Karayalçın’a havale

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Şişli Belediyesi’ne ilişkin tartışmalar için, “Yeni İl Başkanımız Murat Karayalçın ve parti genel merkezi Şişli Belediyesi’nde süregelen bir takım anlaşmazlık noktasında gereken takibi yapıyorlar”
diye konuştu.