Gündem Bodrum bayramda ‘Küçük İstanbul’

Bodrum bayramda ‘Küçük İstanbul’

19.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin her yerinden çok sayıda kişi tatil cennetlerine akın etti. Bodrum’daki Milliyet muhabiri Umut Ünver, karadaki araç, kıyıdaki insan, denizdeki tekne yoğunluğunu görüntüleyip yazdı

Bodrum bayramda ‘Küçük İstanbul’

Umut Ünver -  Dokuz günlük Kurban Bayramı öncesi yollara düşen vatandaşlar tatil cennetlerine akın etti. Muğla’nın Bodrum ilçesine girişte kilometrelerce araç kuyrukları oluşurken, koylarda da tekne trafiği gözlendi. Plajlarda yer bulamayan vatandaşlar çadır kurmayı tercih etti. Kurban Bayramı’nı Akdeniz ve Ege kıyılarında geçirmek isteyen tatilciler erkenden yollara düşünce, trafik çilesi kaçınılmaz oldu. Bodrum girişinde kilometreler öncesi başlayan trafik uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

Torba’ya kadar uzandı

Dün sabah Güvercinlik girişinde başlayan trafik yoğunluğu, Bodrum girişinde alabildiğine artınca araç kuyruğu Torba kavşağına kadar uzandı. Üç kilometrelik mesafeyi bir saatte geçen tatilciler, yoğunluktan dolayı uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bodrum’un merkezindeki trafikten kurtulan tatilciler bu kez Bitez, Ortakent arasındaki yoğun trafikle karşılaştı. Ortakent kavşağındaki yoğun trafik Bitez’e uzanınca, iki kilometrelik mesafeyi bir saatten fazla sürede geçen tatilciler zorlandı.

Tekneler yer bulamadı

Araçların yanı sıra Göltürkbükü ve Cennet Koyu’ndaki tekne trafiği de dikkat çekti. Yoğunluk nedeniyle tatilcilerin teknelerini kıyıya bağlayamadığı, deniz üzerindeki yol geçişlerine sabitlendiği görüldü.

Haberin Devamı

Çareyi çadırda buldular

Ortakent, Bitez tarafındaki yerli ve yabancı turistlerin bir kısmı ise yoğunluğun yanı sıra pahalılıktan dert yanıp Cennet Koyu gibi alanlara çadır kurarak, ‘beach’lere verilen giriş ücretlerinden kurtulmayı tercih etti. Barlar sokağındaki yoğun insan trafiği de İstanbul’un kalabalıklarını aratmadı.

Bodrum bayramda ‘Küçük İstanbul’

 

Yazarlar