Gündem 4 noktada orman yangını! Ekipler harekete geçti

4 noktada orman yangını! Ekipler harekete geçti

06.06.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Bodrum, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonrası yangınlar kontrol altına alındı. Öte yandan Bursa'nın Osmangazi ilçesinden de bir yangın haberi geldi.

4 noktada orman yangını Ekipler harekete geçti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, tarım arazilerinin olduğu ormanda ve otlukta belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bitez Mahallesi Beylikkırlar mevkisinde, saat 13.00 sıralarında, tarım arazilerinin bulunduğu orman ve otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler, büyümeye başladı. Dumanların yükseldiğini görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Bitez Mahallesi Balcılar mevkisinde tarım arazilerinin de olduğu orman ve otluk alanda çıkan yangına 2 arazöz, 10 itfaiye ve 1 yangın söndürme helikopteri ve TOMA müdahale etti. Bölgedeki mahallelerde oturan vatandaşlar ile birçok sivil toplum kuruluşu üyesinin de destek verdiği söndürme çalışmalarla yangın, 2,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında, ilk belirlemelere göre 8 hektar alan zarar gördü, 15 arı kovanı yandı. Söndürme çalışmalarına katılan bir vatandaş dumandan etkilendi.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgede incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Aras, çok güçlü bir poyraz olduğuna dikkati çekip, "Balcılar mevkisinde çıkan yangın Bitez Mahallasi Köyiçi mevkisine doğru devam ediyor. Ekipler yangını büyük ölçüde kontrol altına aldı. Bölgemizdeki helikopter müdahale etti. Şu an için büyük bir tehlike görünmüyor" dedi.

Haberin Devamı

4 noktada orman yangını Ekipler harekete geçti

SEYDİKEMER'DE YANGIN

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. 

Seydikemer'e bağlı Dereköy Mahallesi Sarıyer mevkisindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 14.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Bölgeye helikopter sevk edilirken, alevlere havadan müdahale etti.

SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki orman yangını, 2 helikopter ile havadan müdahale sonucu yaklaşık 1 saatte söndürüldü. 1 hektar alanın zarar gördüğü yangının, yıldırım kaynaklı olduğu öğrenildi.

FETHİYE'DE ORMAN YANGINI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Fethiye'nin Karagözler Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. 1 helikopter ile havadan müdahale edilen yangını söndürme çalışması sürdürüldü.

KONTROL ALTINA ALINDI

Karagözler Mahallesi'nde, yıldırım isabet etmesi sonucu çıktığı belirlenen orman yangını, 40 dakika süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 2 dekar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışması; havadan 2 helikopter, karadan 10 arazöz ile 20 orman işçisi tarafından yürütüldü.

Haberin Devamı

Muğla genelinde 1-5 Haziran'da yıldırım kaynaklı 17 orman yangının çıktığı kaydedildi.

BURSA'DA ORMAN YANGINI

Bir yangın haberi de Bursa'dan geldi. Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Doğancı Mahallesi'nde, orman yangını çıktı.

Osmangazi'nin Doğancı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Doğancı Tüneli inşaatının üst tarafındaki yangına; Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 60 kişilik ekip, 25 arazöz ile müdahale ediyor. Rüzgarın da etkili olduğu bölgedeki söndürme çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 tankerin yanı sıra 1 helikopterle de destek veriliyor.

Doğancı Mahallesi muhtarı Mustafa Arı, havadan ve karadan müdahale edildiğini, mahalle merkezine 2,5 kilometre uzaklıktaki yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Bursa’nın Doğancı Mahallesi'ndeki orman yangını 2 saatte kontrol altına alındı. 1 yangın söndürme helikopterinin yanı sıra 8 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 4 hizmet aracı, 1 dozer ve 2 su tankeri ile 60 personelin müdahale ettiği yangının 2 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenildi. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

4 noktada orman yangını Ekipler harekete geçti