Gündem Bombacılar saldırı hazırlığında yakalandı

Bombacılar saldırı hazırlığında yakalandı

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Cengiz Holding’in Kısıklı’daki binasına bomba bırakılmasıyla ilgili yapılan soruşturmada, terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi olduğu öne sürülen biri kadın, iki şüpheli gözaltına alındı.

Bombacılar saldırı hazırlığında yakalandı

Üsküdar Kısıklı’da, geçtiğimiz 12 Aralık Çarşamba günü Cengiz Holding’in bahçe duvarına iki litrelik pet şişe içerisinde zaman ayarlı el yapımı bomba (EYP) bırakılması olayıyla ilgili yapılan çalışmalarda, çevreden ve holding binası güvenlik kameralarından toplanan görüntüler üzerinde inceleme yapan TEM Şube ekipleri bombayı bırakanların biri kadın, iki şahıs olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Yüz tanıma sisteminde görüntüler üzerinde yapılan analizde iki şahsında bombalı saldırı olaylarından aranan terör örgütü MLKP üyesi olduğunu belirleyen TEM ekipleri, Ataşehir’de bir evde saklandıklarını belirlediği iki şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi. İki şüpheli, önceki gün saat 14.45 sıralarında yakalandı. TEM ekipleri Birgül M. ile yanında bulunan erkek şüpheli şahsı gözaltına aldı. Şüphelilerin çantalarında bir el bombası, bomba yapımında kullanılan elektrik bandı, elektronik devre ölçüm cihazı ele geçirilirken evde yapılan aramada ise bir özel güvenlik montu, bir peruk, bomba yapımında kullanılan malzemeler, elektronik açma kapama aparatları ile elektrik bandı, kablolar ve tornavidalar ele geçirildi.