Gündem Bombalı araçla lojmana saldırı

Bombalı araçla lojmana saldırı

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler, Tunceli Ovacık’taki adliye lojmanlarına bombalı araçla saldırı düzenledi. Lojmanların önündeki zırhlı polis kulübesi faciayı önlerken, 9 kişi yaralandı

Bombalı araçla lojmana saldırı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde dün PKK’lı teröristlerin bomba yüklü aracı adliye lojmanları önünde infilak ettirdi. Patlamada dokuz kişi yaralanırken lojman ve çevredeki binalarında hasar meydana geldi, çıkan yangını ise itfaiye ekipleri söndürdü.

Haberin Devamı

Bombalı araçla lojmana saldırı
Ovacık girişindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan adliye lojmanları önünde teröristler 13.30 sıralarında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, bir araçla lojmanların önüne gelen PKK’lı bir terörist, park ettiği araçtan inip uzaklaştı. Hemen ardından karayolunda bir taksi seyir halindeyken, bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamadan sonra alev ve dumanlar yükseldi.

Çalıntı araçla geldiler

Tunceli Valiliği, saldırıda dokuz sivil vatandaşın yaralandığını açıkladı. Açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensuplarınca gasp edildiği değerlendirilen araçla; Ovacık ilçemizde bulunan adliye lojmanlarına yönelik bombalı araç saldırısı düzenlenmiştir. Saldırıda dokuz vatandaşımız hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Altı vatandaşımız Ovacık ilçe hastanesinde ayakta tedavi edilirken, hayati riski bulunmayan üç vatandaşımız müşahade altına alınarak tedavilerinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesi’ne ambulanslarla sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Bombalı araçla lojmana saldırı
Zırhlı kulübe kurtardı

Şiddetli patlamada lojmanlar ile çevre binalar hasar görürken, zırhlı kulübede bulunan iki polis memuru saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattı. Lojmanda bulunan bir savcının eşi ile bazı vatandaşların Ovacık Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildikleri öğrenildi. Saldırıda yaralanan üç sivil vatandaş ambulanslarla götürüldüğü Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Tedavi altında bulunan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bomba yüklü aracı adliye lojmanları önüne getirip, park ettikten sonra uzaktan kumanda ile patlatıp kaçan PKK’lı teröristi yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçeye sevk edilen güvenlik güçlerinin de katılımıyla, operasyon ilçe merkezi ve kırsal alanda yoğunlaştırıldı.

Savcı şehit edilmişti

Saldırı düzenlenen adliye lojmanlarında 19 Eylül 2012 günü Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun, evine girdiği sırada PKK’lıların silahlı saldırısında şehit edilmişti.