Gündem Bombanın ayırdığı hayatlar

Bombanın ayırdığı hayatlar

29.07.2008 - 03:07 | Son Güncellenme:

Güngören’in gün göremeyen sakinleri bir çıkmaz sokakta yaşamdan koparıldı. Kimi daha 3 yaşındaydı, kimi 12... Anne karnında doğmayı beklerken ölen körpeler bile vardı. Görüntüde, parçalanan bedenlerdi ortalığa savrulan... Görünmeyende ise yarım kalan hayatlarıydı bebeklerin ve onları yetiştirmeye çalışan ebeveynlerin

Bombanın ayırdığı hayatlar

Doğmamış bebeğiyle ölüme gitti
İki yıl önce evlenen Filiz - İlhan İkiz çiftinin hayalleri anne - baba olmaktı. Filiz hamile kalınca dünyalar onların olmuştu. Zamanında doğsun diye evden çıkmamaya özen gösteriyordu annesi. Sadece 15 gün kalmıştı doğuma. O akşam bebekleri için alışveriş yapacaklardı. Bağcılar’daki evlerinden arabalarına binip Güngören’e geldiler. Alışveriş paketleri dolunca evlerine dönmek için yola çıktılar. Tam o an patlama oldu. İlhan İkiz ne olduğunu anlamak için otomobilinden indi, karnı burnundaki anne, eşini bekledi. Birkaç dakika sonra eşini merak eden Filiz İkiz arabadan indi. Ama ikinci bomba sadece onu değil, karnındaki doğmamış bebeğini de kopardı bu dünyadan... Bombanın parçası annelik heyecanıyla atan kalbe isabet etti. Anne otomobilin kenarına yığılıverdi. Bebeğini korusun diye karnına giden elleri kucaklayamadan iki yanına düştü. Soluğu kesilen annesini tekmeleyen bebeğin de hareketleri kesildi. Minik kalp o an duruverdi. Filiz anne olamadan, bebek adı konulmadan yaşamdan ayrıldı. Bebeğin giyilmeyen kıyafetlerine kan bulaştı, babalık duygusunu yaşayamayan babanın yüreğine ise ateş...

Haberin Devamı

İki arkadaşı ölüm bile ayıramadı
Murat Ağca, yakın arkadaş olduğu Furkan Öztürk’le birlikte ilk patlamanın ardından olay yerine gitti. İkinci patlamada çocukluk arkadaşı Öztürk’le birlikte yaşamını yitirdi. İki arkadaşın da Kuleli Askeri Lisesi sınavını kazandığı, ancak Ağca’nın kilo fazlası nedeniyle okula giremediği öğrenildi.

Dondurma alacaktı
Kuzeni Aleyna  ile birlikte dondurma yemek için dışarı çıkan  4 yaşındaki Taha, henüz neye benzediğini tam olarak bilmediği dünyanın karanlık yüzüyle çok erken yaşta tanıştı.

İlk patlamada oyuncağı, ikincisinde bedeni devrildi
Şeyma Özkan, henüz 12’sinde bir ilkokul öğrencisiydi. Tatilin keyfini evinde sürüyordu. İlk patlama sırasında evinde evcilik oynuyordu. Sonra korkunç gürültü içini titretti. Oyuncakları elinden düştü, balkona koştu. Hayatın güzelliklerini görmesi gereken masum gözler korkunç manzarayla tanıştı ilk kez. Evinin dördüncü katından bir vahşete tanıklık eden gözler ikinci patlamayla kapanıverdi. İlk patlamada içini titreten vahşet, ikincisinde bedenine saplanıverdi.

Haberin Devamı

Bombanın ayırdığı hayatlar
Doğum gününü göremedi
Yarın, 30 Temmuz Aleyna’nın doğum günüydü. Ne Aleyna yeni yaşına girebildi, ne de beraberindeki kuzeni 4 yaşındaki Taha ertesi güne uyanabildi. Güngören’de oturan Melike Çelik, annesi Perihan Özkul, kızı Aleyna ve kızının kuzeni Taha Yıldızlı’yı da alarak yemekten sonra dolaşmaya çıktı. Duydukları patlama sesiyle önce korkup uzaklaştılar. Ancak patlama sesine doğru koşturan insanlarla birlikte “Neler oluyor” diye merak edip koşan kalabalığa karıştılar. Tam o anda ikinci patlama sesiyle savruldular. Anne ve anneanne yaralanırken, Aleyna ve Taha hayatını kaybetti.

Oğlunun kazandığı okula gittiğini göremeyecek
Yaşasaydı başarı öyküleri haber yapılacaktı belki de. “Ailesini ayakkabı boyayarak geçindiren baba, oğlunun OKS başarısıyla güldü” diyecektik. Ama Güngören’de patlayan bombayla, yarım kalan sevinci haber oldu Servet Asan’ın... Mahallede boyacılık yapan Asan, işini bitirdikten sonra evine gitmeden yorgunluk çayı içmek için kahvede bir mola verdi. “Yarın biraz geç çıkacağım işe. Oğlum Sami OKS’yi kazandı ya, yarın onu Güngören Anadolu Lisesi’ne kaydettireceğim. O okuyacak, eli ekmek tutacak. Boyayla uğraşmayacak.” Müjdesini patlama sesi böldü. Ekmek teknesi sandığını bıraktığı gibi yaralıların yardımına koştu. Ancak ikinci patlamayla o da, terörün İstanbul’da aldığı 17 can arasına ekleniverdi.

Haberin Devamı

Arkadaşları engelledi ama o ölüme koştuDursun Ali Aydemir de (34) ilk patlamadan sonra yardım amacıyla olay yerine gidenlerdendi. İlk bombanın yol açtığı korkunç sesle irkilen Aydemir arkadaşlarının engelleme çabalarına rağmen adeta ölüme koştu.

Kızına hediyesini veremedi
Milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun Zeytinburnu’nda oynarken hocalığını yapan Galatasaray Bağcılar Futbol Okulu antrenörü Hayrettin Güler, her gece 23.00’te kulüpten ayrılıyordu. Ama önceki akşam, üç gün önce aldığı maaşıyla, 3 yaşındaki kızına hediye olarak nevresim aldı. Çocuğu uyumadan hediyesini görebilsin diye de kulüpten erken çıktı. Çıkarken “Kızıma hediye aldım. Bugün erkenciyim” diyen Güler, “O zaman bu akşamlık izinlisin” diyerek uğurlandı. Ama ne Güler eve gidebildi ne de hediyesini verebildi. Çıkmaz bir sokakta, elinde kızına aldığı nevresimle son nefesini verdi.

Haberin Devamı

Karı - koca el ele öldü
Karı - koca gezinti yapmak isteyen Sebahat Kuş ile Mehmet Fikri Kuş ölüme kol kola yakalandı. Patlama sesi üzerine olay yerine gelen çiftin kızları Oya Kuş (26), anne - babasının cesediyle karşılaştı. Anne - babasını kaybetmenin şokunu yaşayan Oya, ikinci patlamada da ağır yaralandı.  İki çocuk annesi Macide Aydın ilk patlamadan sonra eşi ve çocuklarının patlamadan zarar görüp görmediğini  öğrenmek için hızla olay yerine koştu. Patlamada ağır yaralanan Aydın hastanede can verdi.

Yardıma koşuyorlardı, ikinci patlamada öldüler
Birbirlerini hiç tanımayan Alim Mantarcı ve Yunus Öztürk’ün kaderleri ortak oldu. İlk patlamanın hemen ardından yaralılara yardım etmek isteyen Mantarcı ve Öztürk, ikinci patlamayla hayatlarını kaybetti. İlk patlamanın ardından evinden çıkan emlakçı Mantarcı (60), ikinci patlamanın ardından ağır yaralandı. Evli ve iki çocuk babası olan Mantarcı kurtarılamazken, Öztürk de ilk patlamadan sonra olay yerinde yatan bir kadına yardım etmek isterken ikinci patlamanın kurbanı oldu. Emlakbank Konutları İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan Halit Öğe’nin (50) kaderi de, yardıma koşan diğer insanlar gibi oldu. İlk patlamanın ardından yaralıların yardımına koşan Halit öğretmen, hayat kurtarmak amacıyla girdiği sokakta hayatını kaybetti.