Gündem Börekçide kurşun yağdırmışlardı! 'Tetikçi yerleştirdiler'

Börekçide kurşun yağdırmışlardı! 'Tetikçi yerleştirdiler'

30.03.2021 - 11:52 | Son Güncellenme:

Aralarındaki “kız meselesi” yüzünden buluştukları börekçide kurşun yağdıran Tuncay Baysal ve Kaan Yazıcı savunmalarında birbirlerini suçladı. Kendisine tuzak kurulduğunu söyleyen Yazıcı, “Bizi oraya çağıran da arkamıza tetikçi yerleştirende bunlar. Ben börekçinin içine hiç girmedim. Arabadan inince arkamızdan ateş edilmeye başlandı” dedi. Tuncay Baysal ise, “Bu durumda asıl mağdur benim” dedi.

İstanbul Kağıthane’de iddiaya göre Kaan Yazıcı, Tuncay Baysal’ın kız arkadaşına aşk mesajları atınca ikili sosyal medyada tartışmaya başladı. Telefonda konuşan ikili 22 Eylül 2020 tarihinde bir börekçide buluşunca olanlar oldu. Birbirine önce küfür eden sonra da silah çeken Baysal ve Yazıcı etrafa kurşun yağdırdı. Çıkan çatışmada Kaan Yazıcı kolundan ve sırtından vuruldu. Tuncay Baysal’ın yara almadan kurtulduğu çatışmada, olayla ilgisi olmayan börekçide oturan iki kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Olayın ardından Tuncay Baysal, Kaan Yazıcı ve Fuatcan Yıldırır gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Fuatcan Yıldırır ve Tuncay Baysal getirildi. Kaan Yazıcı ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

“KIZ ARKADAŞIMI RAHATSIZ EDİYORDU”

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Tuncay Baysal, Kaan Yazıcı’nın kız arkadaşına aşk mesajları atarak rahatsız ettiğini söyleyerek, “Sana aşığım, benim olacaksın gibi mesajlar atıyordu. Mesajları görünce ben de kendisine, ‘Neden böyle mesajlar atıyorsun. Biz evleneceğiz’ dedim. Sonra beni sosyal medyadan engelledi” dedi. Olay günü Kaan Yazıcı’nın kendisini aradığını söyleyen Baysal, “Beni ofisine çağırdı. Kendisi tehlikeli bir insan olduğu için çekindim gitmek istemedim. Bana nerede olduğumu sordu. Ben de börekçide olduğumu söyleyerek oraya çağırdım” dedi.

Haberin Devamı

“ASIL MAĞDUR BENİM”

Yazıcı’nın börekçiye geldiğini ve kendisine doğru yürürken silahını çektiğini anlatan Baysal, “Silahı çıkarıp ateş etmeye başladı. Ben de kaçıp dükkanın içinde bir yere saklandım. Kaan ateş ederek yanıma geliyordu. Benim de silahım belimdeydi. Bana yaklaştığını görünce silahımı çektim ve ateş ettim. Omzundan yaralandı. Bu durumda asıl mağdur benim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

“TETİKÇİ YERLEŞTİRDİLER” 

Kaan Yazıcı ise yaptığı savunmada, Baysal’ın kız arkadaşına mesaj atmadığını söyleyerek, “Kız arkadaşını mahalleden tanırım. Kendisi benden babası için yardım istedi o kadar. Söylediği gibi aşk mesajları yazmadım. Yazdığımı söylediği mesajları göstersin her şeyi kabul ederim” dedi. Tuncay Baysal’ın kendisine kumpas kurduğunu söyleyen Yazıcı, “Bizi oraya çağıran da arkamıza tetikçi yerleştirende bunlar. Ben börekçinin içine hiç girmedim. Arabadan inince arkamızdan ateş edilmeye başlandı. Ben de kendimi korumak için bir el ateş ettim.

TUTUKLULUK HALLERİNE DEVAM EDİLDİ

Tuncay Baysal kendini korumak için bana bir el ateş ettiyse benim sırtımdaki, kolumdaki vücudumdaki 5 kurşunu kim sıktı?” dedi. Baysal’ın karşısında olduğunu söyleyen Yazıcı, “Tuncay’ın beni sırtımdan vurması imkansızdır. Biz orada bize kurulan bir düzenin içine düştük” dedi. Alınan savunmaların ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.