GündemBorsa İstanbul çetesine operasyon: 22 gözaltı

Borsa İstanbul çetesine operasyon: 22 gözaltı

05.02.2026 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen 2 ayrı operasyon, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) şikayeti üzerine başlatıldı.

Borsa İstanbul çetesine operasyon: 22 gözaltı

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden BİS (Borsa İstanbul) de satışa açık olan EGEEN (Ege Endüstri), JANTS (Janta Sanayi) ve KRGYO ( Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) pay hisseleri üzerinden piyasaları yönlendirici manipülatüf paylaşımlar yapıp, hisse paylarını değerinden fazla fiyatlandırarak en tepeden satıp yatırımcıları zarara uğrattığı tespit edilen 23 şüpheli tespit edildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

8 ilde 21 gözaltı

Gerçekleştirilen operasyonlarda EGEEN ve JANTS pay hisseleri üzerinden bilgi bazlı dolandırıcılık paylaşımları yaptığı belirlenen 22 şüpheliden 20’si yakalanıp gözaltına alınırken, adresinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. / FERİT ZENGİN - Haber Merkezi

‘Amaç yatırımcıyı korumak’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Operasyonlar kapsamında  araştırma devam etmektedir. Soruşturma, sermaye piyasalarının güven ve açıklık içinde  işlemesinin sağlanması, yatırımcıların korunması ve suçtan kaynaklanan gelirlerin ekonomik sisteme girişinin engellenmesi amacıyla çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler