Gündem Brezilyalı damat: Zeliş bana Allah'ın hediyesiydi

Brezilyalı damat: Zeliş bana Allah'ın hediyesiydi

01.03.2010 - 17:31 | Son Güncellenme:

Denizli- Brezilya hattındaki film gibi aşkta, hüzünlü son

Brezilyalı damat: Zeliş bana Allahın hediyesiydi

İNTERNETTE chat yaparken tanıştığı Brezilyalı bilgisayar mühendisi 31 yaşındaki Fabio Massalino ile 7 ay önce evlenen, yerleştiği Compo Coronde kentinde 16 Şubat tarihinde verem hastalığına bağlı olarak yaşamını yitiren 27 yaşındaki Zeliha Taner'in cenazesi, 13 gün sonra getirildiği Denizli'nin Tavas İlçesi'nde toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreni için 11 bin kilometre yol kat ederek Denizli'ye gelen ve namazda saf tutup el açan Brezilyalı damat Fabio, “Zeliş bana Allah'ın bir hediyesiydi. Öldüğüne inanamıyorum. Allah onu benden daha çok seviyormuş yanına aldı” dedi.

Denizli'nin Zafer Mahallesi'nde dokuma atölyesi bulunan babası Mevlüt ve ev hanımı annesi Ayşe Taner ile birlikte oturan, açık lisede öğrenimine devam ederken İngilizce kursuna da giden 27 yaşındaki Zeliha Taner, bir yıl önce internette Brezilyalı bilgisayar mühendisi Fabio Massalino ile tanıştı. İki genç arasındaki yakınlaşma kısa sürede aşka dönüştü. Denizli'ye gelip 3 ay kalan Brezilyalı Fabio ile Zeliha, ailelerin de onayıyla evlenme kararı aldı. Çift, 17 Temmuz 2009 tarihinde Denizli'de yapılan düğünle dünya evine girdi. Düğünden bir hafta sonra da Massalino çifti Brezilya'ya giderek Compa Corende kentine yerleşti. Brezilya'da önce zatürree hastalığına yakalanan ardından da böbrek taşı düşüren Zeliha'ya geçen Kasım ayında ise verem teşhisi konuldu. Bir süre tedavisi ilaçla devam eden Zeliha, şubat ayının ilk haftasında ameliyata girdi. Veremle mücadele veren genç kadın, enfeksiyon kapınca 16 Şubat'da Compa Corende kentinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

CENAZE 13 GÜN BEKLEDİ Eşi Fabio'nun verdiği Zeliha'nın vefat ettiği haberiyle Denizli'deki ailesi yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan Ayşe- Mevlüt Taner çifti, damatları Fabio'dan Denizli'ye defnetmek istedikleri kızlarının cenazesini göndermesini rica etti. Ancak hastane, nakil, cenaze şirketi ve uçak parası dahil 10 bin dolar tutan masrafları karşılamakta zorlanan damat Fabio, çareyi arkadaşlarına başvurmakta buldu. Vefattan 13 gün sonra istenen parayı toparlayabilen Brezilyalı damat, eşinin cenazesini uçakla dün gece İstanbul'a getirdi. Zeliha'nın cenazesi, bugün sabah saatlerinde de memleketi Denizli'ye ulaştırılarak, önce Zafer Mahallesi 1016 Sokak'taki baba ocağına, sonrasında da Tavas İlçesi'ne bağlı Yorga Köyü'ne götürüldü.

‘ALLAH ONU BENDEN DAHA ÇOK SEVİYORMUŞ Kİ ALDI’ Eşinin cenaze töreni için 11 bin kilometre yol kat ederek okyanus ötesinden gelen Brezilyalı mühendis Fabio Massalino, üzgün haliyle dikkati çekti. Elini, üzerinde yazma örtülü tabuta koyup gözyaşı döken Fabio’nun “Zeliş bana Allah'ın bir hediyesiydi. Öldüğüne hala inanamıyorum. Allah onu benden daha çok seviyormuş ki yanına aldı. Hayatımın en güzel günlerimi Zeliş ile yaşadım. Onu hiç unutmayacağım” sözleri yürek burktu.

Köy camiinde, öğleden sonra kılınan cenaze namazında Zeliha'nın akrabalarıyla birlikte saf tutan Fabio Massalino'nun yüreğindeki acı yüzüne yansıdı. Okunan dualara el açıp eşlik eden Brezilyalı damat, bir süre de eşinin tabutunu taşıdı. Genç kadının cenazesi gözyaşları arasında köy mezarlığında defnedildi.

Denizli'deki düğün sırasında eşinin isteği üzerine Kelime-i Şehadet de getiren Fabio'nun, son zamanlarda İslamiyet'i araştırdığı öğrenildi. Fabio’nun Denizli’de birkaç gün kalıp Brezilya’ya döneceği ifade edildi. Acılı baba Mevlüt Taner ise cenaze nakil masrafı olan 10 bin doları damadına ödeyeceğini söyledi.