Gündem ‘Bu durumu hiçbir krizde görmedik’

‘Bu durumu hiçbir krizde görmedik’

17.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP sözcüsü Öztrak, işsizlik rakamlarına değinerek, ‘İşsiz sayısı 938 bin kişi artmış, 4 milyon 253 bine çıkmıştır’ dedi

‘Bu durumu hiçbir  krizde görmedik’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Eğer bir ülkede milletin işi varsa, gençler üniversiteden mezun olduğunda hemen iş bulabiliyorsa o ülkede işler yolundadır. Ama genç işssizlik artıyor” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Öztrak dün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Haziran ayı işsizlik rakamlarının açıklandığını belirten Öztrak, “İşsizlik rakamları bir kez daha şunu gösterdi; ekonomimiz ağır hastadır. İşsiz sayısı 938 bin kişi artmış, 4 milyon 253 bine çıkmış. Bu durumu hiçbir krizde görmemiştik. Gerçek işsiz sayımız 7 milyon 724 bine ulaşmış. Artık mızrak çuvala sığmıyor” dedi.

‘Bahçeli’ye düşer’

CHP sözcüsü Öztrak, şöyle devam etti: “Bu ülkede bir yazar kasa atıldı diye iktidar düşmüştü. Ama bugün insanlar Ankara’nın göbeğinde kendini yakıyor. (Bir fotoğraf göstererek) Bu vatandaşımızın, Recep Peker’in gözlerindeki çaresizliğe sarayın bakmasını istiyorum. Emekli bir yurttaşımız borçlarını ödeyemediği için haciz geldiği için Güvenpark’ın ortasında kendini yakmaya kalktı. 82 milyon çalışıyoruz, bir avuç sosyeteyi mutlu etmeye uğraşıyoruz.”

Haberin Devamı

Öztrak, Tank ve Palet Fabrikası ile ilgili tartışmalara değinerek, “50 milyon dolar için Tank ve Palet Fabrikası’nı Katar’a peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar. Genel Başkanımız ‘1105 sayılı karar neden Resmi Gazete’de yayımlanmadı’ diye bir kez daha sordu. Madem saraydan çıt yok, bu kararnameyi açıklamak sarayın ortağı Bahçeli’ye düşer” dedi.

‘Kendimi yetkili görmüyorum’

Öztrak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “anahtar partiyiz” açıklamasının Millet İttifakı açısından bir tavır değişikliği olup olmadığı yönündeki soruya da şu cevabı verdi: “Kemal Kılıçdaroğlu ve Akşener’in oluşturduğu Millet İttifakı mahalli idare seçimlerinde çok büyük bir başarı elde etmiş ve Türkiye’nin otoriter bir rejime doğru kayışını durdurmuşlardır. Onun dışında izin verirseniz ben sayın genel başkan hakkında hiçbir yorumda bulunma konusunda kendimi yetkili görmüyorum.”