Gündem Bu mutluluk ömre bedel

Bu mutluluk ömre bedel

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lösemi hastası bir çocuktan bu kez sevindirici haber geldi. TÜRKÖK projesiyle uyumlu ilik bulunan 4 yaşındaki Berfin Güneş, ilik naklinin ardından sağlığına kavuştu.

Bu mutluluk ömre bedel

Yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürülen Berfin’e mart ayında AML M7 lösemi teşhisi konuldu. Kemoterapi tedavisinin ardından ilik nakli ihtiyacı doğan Berfin’e mutlu haber 1 gün sonra TÜRKÖK (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi)’nden geldi. Kemik iliği transplantasyonu 3 Eylül’de gerçekleştirilen avukat Burcu ve Fehim Güneş çiftinin kızları Berfin, operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden taburcu olan küçük Berfin, “Artık iyileştim. Bomba gibiyim. En çok arkadaşlarımı ve uzun makarnayı özledim” diye konuştu.

‘Sevinçten ağladım’

İlik bulunduğunda sevinçten ağladığını dile getiren anne Burcu Güneş ise, “Nakil ünitesine girerken ağlayarak vedalaştık ailemizle ve dostlarımızla. Neyin nasıl gideceğini bilmediğiniz bir süreç. Evladını kaybetme korkusunu tarif edemem” derken, nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Gülyüz Öztürk de, “Berfin taburcu olduktan sonra, en az 6 ay boyunca evden takip edilecek” dedi.