Gündem Buğday ektikleri tarlada sazan biçiyorlar

Buğday ektikleri tarlada sazan biçiyorlar

14.03.2010 - 11:52 | Son Güncellenme:

Hançerli köyünde 5 bin dönüm arazi sular altında kalınca köylüler avlanmaya başladı

Buğday ektikleri tarlada sazan biçiyorlar

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde sürekli yağış, Nilüfer deresinin taşmasına neden oldu. Mudanya'nın Hançerli köyünde ekili 5 bin dönüm arazi sular altında kalınca köylüler ekili araziyi kaplayan ve derinliği 1 metreye ulaşan tarlalarda ağlarla sazan balığı avlıyorlar.

Haberin Devamı

Bursa ve çevresinde bir buçuk aydan beri devam eden yağış Uluabat ve Karacabey Boğazı'ndaki göllerin taşmasına neden oldu. Taşarak Nilüfer Deresi'ne ulaşan sular Mudanya'nın Hançerli Köyü'nde 5 bin dönüme yakın ekili araziyi bastı. Sularla birlikte barajlardan gelen değişik cinsteki sazan balıklarının ekili arazilere yayıldığını gören köylüler ellerinde ağlarla tarlalarda oluşan gölcüklerde balık avlamaya başladılar. Hançerli Köyü gençlerinden bir grup arazilerine attıkları ağlarıyla İsrail, kara, kızıl kanat ve aynalı sazan türü yüzlerce balık topladıklarını ve köy halkına dağıttıklarını söylediler.

Balık avlayan gençler arasında bulunan Feridun Cesur, bugüne kadar böyle bir şey görmediklerini belirterek, "Tarlaya buğday ektik sazan biçiyoruz. Bir yandan balık avlarken, diğer yandan ekili arazilerimiz ne olacak diye kara kara düşünüyoruz. 5 bin dönüme yakın arazimiz sular altında kaldı. Arazilerin büyük çoğunluğu buğday ve arpa ekiliydi. Meyve bahçeleri de sular altında. Aşırı yağan yağmurlar zaten kirli olan Nilüfer Deresi'nin sularını getirdi. Bu sular çekilse bile kirlilik tarlalarımızı yok edecek" dedi.

Haberin Devamı

Bursa'nın Çaylı Köyü'nde de aynı görüntüler yaşanıyor. 6 bin dönüme yakın arazinin sular altında kaldığını söyleyen Çaylı Köyü Muhtarı Hasan Arslan, yıllarca sorunlarını Devlet Su İşlerine anlattıklarını ancak çözüm getirmediklerini belirterek, "Doğancı barajı dolduğu zaman kapaklarını açıyorlar. Bahar ve yaz aylarında da bölgemizi sular basıyor ve ekili arazilerimiz sular altında kalıyor.

Geçen hafta yine Nilüfer Deresi'nin taşıdığı İsrail sazanları Mudanya'nın Zeytinbağı sahillerine vurmuştu.