Gündem Bugün hava nasıl olacak? 25 Ocak Cuma hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak? 25 Ocak Cuma hava durumu!

24.01.2019 - 22:50 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 25 Ocak Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminini kamuoyu ile paylaştı. Peki 25 Ocak Cuma günü hava nasıl olacak, yağış var mı? İşte bazı büyük illerimizde günün hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak 25 Ocak Cuma hava durumu

Bugün hava durumu nasıl olacak? Başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 25 Ocak Cuma hava durumunu sizler için derledik. Peki bugün yurt genelinde hava nasıl olacak?

25 OCAK CUMA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de, gece saatlerinde Kıyı Ege ile yarın (Cuma) Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de, gece saatlerinde Kıyı Ege ile yarın (Cuma) Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği (çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluşumu, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI BÜYÜK İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il geneli, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra batı çevreleri aralıklı sağanak yağışlı

ANKARA 3°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu

IZMIR 9°C, 15°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

BURSA 7°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

ÇANAKKALE 9°C, 14°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ADANA 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

ESKISEHIR 4°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu

KONYA 5°C, 11°C
Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 13°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 14°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -6°C, 1°C
Parçalı çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde kar yağışlı

DIYARBAKIR 3°C, 10°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu

GAZIANTEP 3°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı