Gündem Bugün hava nasıl olacak? 5 Mayıs Pazar hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 5 Mayıs Pazar hava durumu...

04.05.2019 - 22:26 | Son Güncellenme:

Mayıs ayı yazın müjdecisi olarak oldukça sıcak ve güneşli başladı. Pazar günü için dışarıda plan yapan vatandaşlar ise hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yurdumuzu yağmurlu bir Pazar günü bekliyor gibi görünüyor. Hava sıcaklıkları ise iç ve batı kesimlerde artarken doğu kesimlerde ise düşecek. İşte 5 Mayıs Pazar günü tüm yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 5 Mayıs Pazar hava durumu...

Mayıs ayına girmemizle güneş iyice yüzünü göstermeye başlarken hafta sonu planları için hava durumunun nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Pazar günü için dışarıda plan yapanlar Meteoroloji'nin tahminlerini merakla bekliyor. İşte bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabı!

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Eskişehir, Karaman, Mersin, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Ege'de kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklenmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara ve Ege'de, bu gece saatlerinden sonra Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

İSTANBUL 14°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 16°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA 11°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı