Gündem Bursa'da alarm verildi! Dereler taşma noktasına geldi

Bursa'da alarm verildi! Dereler taşma noktasına geldi

05.04.2021 - 09:32 | Son Güncellenme:

Bursa’da etkili olan sağanak nedeniyle Cerrah ve Çeltikçi dereleri taşma aşamasına geldi. Belediye ekipleri, yüksek debili akan derede çalışma başlattı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, sabaha karşı etkisini arttırdı. İnegöl ilçesindeki Cerrah ve Çeltikçi dereleri, taşma noktasına geldi, bazı tarlalar ise su altında kaldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BUSKİ) ekipleri, yüksek debili akan derede çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Bölgede yaşayanlar derenin taşma riskine karşı uyarıldı.

KALBURT DERESİ TAŞTI, SULAR FABRİKA DUVARINA DAYANDI

İnegöl ilçesindeki Cerrah ve Çeltikçi derelerinin ardından Kalburt Deresi de taştı. Taşkın suları, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların duvarına kadar dayandı. Yetkililer, mahalleliyi uyararak, dikkatli olmalarını istedi. İnegöl'de sağanak, aralıklarla sürüyor.

KÖPRÜ YIKILDI, AĞAÇ DEVRİLDİ

Yıldırım, İnegöl, Kestel, Yenişehir ve Osmangazi’deki dere ve sulama kanalları, taşma noktasına geldi. Kestel'de bulunan Gölbaşı Göleti yolundaki köprü, akıntı nedeniyle yıkıldı. Derekızık mevkisinde de dere yatağındaki ağaç, devrildi. İnegöl ilçesi Mesudiye Mahallesi’nde ise derenin taşması sonucu tarlalar, sular altında kaldı. Belediye ekipleri, bölgede olumsuzluk yaşanmaması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

KANALİZASYON BORUSU TIKANDI, EVİ SU BASTI

Öte yandan sağanak nedeniyle kanalizasyonun borusu tıkandı. Mahalledeki sokak, kısa sürede göle dönerken, evi de su bastı. İhbar üzerine bölgeye gelen Bursa Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BUSKİ) ekipleri, yaklaşık yarım saatlik çalışmayla sorunu giderdi. Su basan evdeki eşyalar ise hasar gördü.