24.08.2026 - 09:24 | Son Güncellenme:
Yiğithan HÜYÜK-Muhammet SEZGİN-Barış YILMAZ/BURSA (DHA) - İHA
Sabah saatlerinde Derekızık köyü, Aktaştepe ve Karapınar bölgelerinde orman yangını çıktı. Alevlere orman ve itfaiye kısa sürede müdahale etti.
Derekızık köyü su fabrikalarının üst noktalarındaki yangının devam ettiği, alevlere Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 8 arazöz, 3 su tankeri, 6 ilk müdahale ve hizmet aracı, 4 dozer ile müdahale edildiği öğrenildi.

Büyükşehir İtfaiyesi'nin yanısıra jandarma ve bölge sakinleri de söndürme çalışmasına destek veriyor.
2 UÇAK VE 4 HELİKOPTERLE MÜDAHALE EDİLİYOR
Uludağ’ın eteklerindeki yangına Orman Bölge Müdürlüğü 2 uçak, 4 helikopter, 8 arazöz, 3 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve 92 personelle müdahale ederken, itfaiye ekipleri, jandarma ile vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor. (DHA)

KONTROL ALTINA ALINDI
Kestel ve Yıldırım ilçelerinde 3 farklı alanda çıkan orman yangınları, havadan ve karadan müdahaleyle büyük ölçüde kontrol altına alındı.