Gündem Burseya Dağı’nda patlayıcı temizliği

Burseya Dağı’nda patlayıcı temizliği

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Burseya Dağı’nı PYD/PKK’lı teröristlerden temizleyen Mehmetçik şimdi de teröristlerin çeşitli yerlere tuzakladığı patlayıcıları bulup imha ediyor.

Burseya Dağı’nda patlayıcı temizliği

Afrin’de terör örgütünden temizlenen Burseya Dağı’nda mayın ve el yapımı patlayıcıların imhası sürüyor.

Haberin Devamı

Terör örgütü PYD/PKK mensuplarının yaklaşık 4 yıl boyunca işgal ettiği beton blok ve tünellerle adeta kaleye dönüştürülen Burseya Dağı’nda, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi (METİ), özel eğitimli köpeklerle aralıksız çalışıyor. Aralarında anti tank mayınları ile cep telefonu ve telsiz gibi cihazlar yardımıyla uzaktan kontrol sağlanabilen el yapımı patlayıcıların da bulunduğu mühimmatı imha eden uzman ekipler, çalışmaları sırasında patlayıcı tespit dedektörleri ve sinyal kesici jammer da kullanıyor.

Burseya Dağı’nda patlayıcı temizliği

Teröristlerin, dağın çeşitli noktalarına tuzakladığı belirlenen patlayıcılar, bölge güvenliği sağlandıktan sonra kontrollü olarak infilak ettiriliyor. Özellikle askeri birliklerin geçiş güzergâhlarına tuzaklanmış patlayıcıların imhası sürerken, bölgede bol miktarda yabancı menşeli anti tank mayını bulunması da dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

METİ görevlilerinin çalışmalarına mayın arama köpeği 5 yaşındaki “Zati” de destek veriyor. Özellikle mayınların bulunmasında oldukça başarılı olan “Zati”, bugüne kadar onlarca mayının yerini tespit ederek, ekiplerin işini kolaylaştırdı. l Afrin AA