Gündem Bursluluk sınavı ne zaman 2021? Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelendi?

Bursluluk sınavı ne zaman 2021? Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelendi?

26.04.2021 - 16:00 | Son Güncellenme:

Bursluluk sınavı ile ilgili meraklı arayış sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan Bursluluk sınavı yayımlanan kılavuza göre 25 Nisan'da uygulanacaktı. Fakat koronavirüs salgınında vakaların artması nedeniyle sınav ertelendi. Öğrenciler ise bursluluk sınavı 2021 ne zaman arayışına girdi. Peki Bursluluk sınavı ne zaman 2021? Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelendi? MEB açıkladı mı?

Bursluluk sınavı ne zaman 2021 Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelendi

Her yıl düzenli olarak uygulanan Bursluluk sınavı için bu yıl da heyecan başladı. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılım sağlayacağı bursluluk sınavı Nisan ayında uygulanması planlanmıştı. Fakat koronavirüs vakalarının artması nedeniyle bursluluk sınavı tarihi ertelendi. 08-26 Şubat 2021 tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayan öğrenciler bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihe ertelendi araması yapıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bursluluk sınavına yönelik açıklaması...

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI 2021 NE ZAMAN?

Salgın nedeniyle ertelenecek sınav olup olmadığına ilişkin soru üzerine Selçuk, "1 milyon civarında öğrencimizin 25 Nisan'daki bursluluk sınavını erteliyoruz. Ne zamana ertelediğimizi şu anda söyleyemiyoruz. Çünkü salgının durumuna bakmamız lazım. Geçen sene eylüle ertelemiştik. Yeni başlayacak öğretmenlerimizin 25 Nisan'daki Adaylık Kaldırma Sınavını da erteliyoruz." dedi.