Gündem Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl alınır?

23.05.2018 - 10:14 | Son Güncellenme:

Bursluluk sınavı için geçtiğimiz aylar içerisinde başvurular alınmıştı. Öğrenciler sayılı günler kalan Bursluluk sınavı için merak ve heyecan içinde bekliyor. Peki Bursluluk sınav giriş belgeleri yayımlandı mı? Nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar...

Bursluluk sınavı ne zaman Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl alınır

Bursluluk sınavı ile eğitim öğretim hayatına destek sağlamak isteyen binlerce öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Bursluluk sınavı için hazırlanıyor. Binlerce öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren Bursluluk sınavına ilişkin bilgiler MEB tarafından paylaşılmaya devam ediyor. Peki Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bursluluk sınavı için 5,6,7,8,9 hazırlık sınıfı ve 9,10, ve 11'inci sınıflar 12 Mart 5 Nisan tarihleri arasında sınava başvuruda bulundu. Bugün Bursluluk sınavı için sınav giriş belgelerinin yayımlanması bekleniyor. Öte yandan Bursluluk sınavı 3 Haziran 2018 saat 10:00'da başlayacak.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGELERİNİN YAYIMLANMASI

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 24 Mayıs 2018 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilere “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.
Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi”nde, sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI HAKKINDA

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınavı, 03 Haziran 2018 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacaktır.

b. Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.

c. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30’da Fotoğraflı Sınav Giriş Belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” ile kimlik belgeleri (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport), koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak
silgi bulunduracaktır.

Haberin Devamı

ç. Kimlik belgeleri yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaktır

d. Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

e. Öğrenciler; “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” ndeki fotoğrafıyla karşılaştırılarak sınava alınacaktır.