Gündem Buzağı desteklemeleri yattı mı? 2018/2 buzağı desteklemelerinin tarihi belli oldu mu?

Buzağı desteklemeleri yattı mı? 2018/2 buzağı desteklemelerinin tarihi belli oldu mu?

14.01.2020 - 10:11 | Son Güncellenme:

2018/2 buzağı desteklemelerinin ne zaman yatacağı heyecanla bekleniyor. Hayvancılıkla uğraşanlar için güzel bir fırsat sunan desteklemelerin tarihi merak edilirken özellikle Tarım Orman Bakanlığı'nın resmi sitesi sık sık kontrol ediliyor. Peki konuyla ilgili herhangi bir gelişme var mı?

Buzağı desteklemeleri yattı mı 2018/2 buzağı desteklemelerinin tarihi belli oldu mu

 

Buzağı destek ödemelerinin ilki 2 Temmuz-31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılmıştı. İkinci ödemeler ise hala yapılmış değil. Binlerce çiftçi bu ödemelerin tarihini merak ediyor. Uzun bir zamandır sıklıkla sorulan soru "Buzağı desteklemeleri ne zaman yatacak?" şeklinde... Peki bir açıklama var mı?

Haberin Devamı

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

2018 yılının 2. ödemesi hakkında Tarım Orman Bakanlığı'nda yapılan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yok. Talepler sıklaşırken konuya ilişkin yakın bir zamanda açıklama yapılması bekleniyor.

2020 BUZAĞI DESTEKLEMELERİ HAKKINDA

2020 yılı buzağı desteklemelerine başvurular başladı. Çiftçilerin başvuru şartlarına uygun olarak İl/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir. 2020 yılı desteklemeleri kapsamında, başvuru yapmak isteyen üreticilerin buzağılarının 2019 yılında doğmuş, TÜRKVET ve E-Islah veri tabanına kayıtlı, programlı aşıları tamamlanmış olması gerekmektedir.

Buzağı desteği 4 ay ve üzeri buzağılar için 350 TL/baş,
Soy kütüğüne kayıtlı buzağılara 500 TL/baş,
Döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına ilave 50 TL,
Bakanlıkça Yetiştiricilik Bölgesi olarak belirlenen illerde;
Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı,
Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane,
Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya,
Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat,
Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat

Haberin Devamı

ilave 200 TL. buzağı desteklemesi ödenecek. Başvuru için buzağıları soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler damızlık sığır yetiştiricileri birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütüne üye değilse şahsen il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilir.