Gündem Çadıra 7 kilometre uzaklıkta bulundu

Çadıra 7 kilometre uzaklıkta bulundu

20.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’dan 10’uncu günde acı haber geldi. Kaybolduğu çadırdan yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta çalıların arasında cansız bedeni bulunan Müslüme’nin ailesi “Torunum o kadar yürümüş olamaz” dedi...

Çadıra 7 kilometre uzaklıkta bulundu

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım günü Mersin’in Gülnar ilçesinin Yanışlı Mahallesi’ne gelen Sarıkeçili Yörüklerinden Yağal ailesinin kızları Müslüme, çadır kurdukları sırada ortadan kayboldu. En son kızlarını oyun oynarken gören aile, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Müslüme için başlatılan arama çalışmalarına dün sabahın erken saatlerinde yeniden başlandı. Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı’nın yönettiği, AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerinden oluşan 200 kişilik personel ve 100 gönüllünün desteğiyle yürütülen çalışmalarda Antalya İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki “Pense” adlı kadavra köpeği de kullanıldı. Arama çalışmalarını 25 kilometreye yayan ekipler, minik kızın kaybolduğu bölgedeki kanyonda sarp ve dik yamaçlara, kuyulara halatlarla inerek tarama yaptı. Acı haber ise dün öğle saatlerinde geldi.

Haberin Devamı

Bakmadıkları ağaç kovuğu, taş dibi bırakmayan ekipler, Müslüme’nin kaybolduğu çadırdan yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta cansız bedenini buldu. Bölgeye girişler yasaklanırken, yollar ve patikalar, jandarma komandolar tarafından kapatıldı. Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında bulunan Müslüme’nin cesedi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Gülnar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Müslüme’nin cansız bedeni daha sonra otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Müslüme’nin ölüm nedeni, otopsinin ardından kesinlik kazanacak.

‘MELEK Mİ OLDUN KIZIM?’

Kızının acı haberini çadırda alan Selvi Yağal gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının teskin etmeye çalıştığı acılı anne Yağal’ın, “Melek mi oldun kızım?” feryadı yürekleri dağladı. Karaman’dan kente gelen ve torunuyla aynı adı taşıyan anneanne Müslüme Yağal ise, torununun o kadar uzağa gitmiş olabileceğine anlam veremediklerini söyledi. Yağal, “Nasıl kaybolduğunu bilemedik. Oraya kadar yürüyeceğinden hiç umudumuz yok. Çocuğumuzun incelenmesini istiyoruz. Acı haber ciğerlerimize oturdu” dedi.

Haberin Devamı

Soruşturmayı derinleştiren jandarma, Müslüme’nin anne, baba ve anneannesinin de aralarında bulunduğu bazı yakınlarını ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü.

Çadıra 7 kilometre uzaklıkta bulundu

Müslüme’nin yakınları, acı haberle yıkıldı. Jandarma, aile bireyleri ve bazı akrabaları ifade için karakola götürdü.

TÜM İDDİALAR İNCELENİYOR

Ortaya atılan tüm iddiaları mercek altına alan jandarma ekipleri, Müslüme’nin kaybolduğu yere hiç getirilmediği yönündeki iddiayı, görgü tanıklarının ifadesi ile çürütmüştü. Bir taş üzerinde saptanan kan lekesinden alınan numune ise analiz için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiş, aile üyelerinden de kan örneği alınmıştı. Aramaların altıncı gününde Müslüme’nin ayak izinin olduğu ileri sürülen bölgede de AFAD ekipleri, termal kameralar ile inceleme yapmış, izlerin hayvan ayak izi olduğu tespit edilmişti. Yağal ailesinin “Husumetlilerimiz var” demesi üzerine yaklaşık 100 kişinin ifadesi alınmış, kontrol noktaları oluşturan ekipler, yüzlerce aracı durdurarak sürücülerin bilgilerini kontrol etmişti.