Gündem ‘CAN GÜVENLİĞİM YOK’

‘CAN GÜVENLİĞİM YOK’

11.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Memet Ali Alabora, Yeni Şafak gazetesinde yer alan haberde, yönettiği oyunda ‘Gezi Parkı provası’ yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

‘CAN GÜVENLİĞİM YOK’

Oyuncular Sendikası Başkanı ve oyuncu Memet Ali Alabora, Yeni Şafak gazetesinde, yönetmenliği yapıp oynadığı ‘Mi Minör’ adlı tiyatro oyununda ‘Gezi Parkı provası’ yapıtığı iddialarına sert yanıt verdi. ‘Bu ne tesadüf’ başlığıyla yapılan haberle hedef gösterildiğini iddia eden Alabora, yaptığı basın toplantısında DİSK Başkanı Kani Beko’yla Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde gazetecilerin karşısına geçti.
Koruma talebi
Oyuncuyu babası Mustafa Alabora başta olmak üzere, Nehir Erdoğan, Şebnem Sönmez, Begüm Birgören, Mustafa Avkıran, Devrim Evin ve Füsun Demirel gibi oyuncu arkadaşları yalnız bırakmadı. Yurtdışından iki gün önce bilmediği bir eposta adresinden kendisiyle buluşmak isteyen bir yazı aldığını söyleyen Alabora, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle koruma talebinde bulunacağını söyledi.
‘Aracılık teklif ettiler’
Taksim Gezi Parkı süresince İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AKP Milletvekili Bülent Turan’ın olayların sonlanması için kendisine aracılık teklif ettiğini belirten Alabora, olayların sorumlusu olarak gösterilmesine isyan etti. Oyundaki, sukabağı, para ve dergiyi gösteren oyuncu, “Oyunda 100 papelle düşünce özgürlüğü satılıyordu. Bu da sukabağı, Pinima ülkesinin en büyük ihracat kaynağıydı” dedi.
Baba Mustafa Alabora’ysa “Çok üzgünüm. Başbakanımıza seslenmek istiyorum. Kendisi de bir zamanlar düşüncelerinden dolayı hapis yatmış biri. Bıraksın insanlar düşüncelerini özgürce söylesin” şeklinde konuştu.