Gündem Cannes film festivali başlıyor

Cannes film festivali başlıyor

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

71. Cannes Film Festivali bugün yapılacak törenle başlıyor.

Cannes film festivali başlıyor

Festival, basın gösterimlerinin galaların ardından gerçekleşecek olması, yarışmadaki yeni isimlerin ağırlığının artması ve program açıklanmadan kısa bir süre önce Netflix filmlerine yer vermeme kararıyla birçok değişikliğin olduğu bir başlangıçla sinema dünyası, basın ve endüstriden binlerce takipçisini ağırlayacak.

Haberin Devamı

Festivalin bu akşamki törende izleyiciyle buluşacak açılış filmi iki Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin yönettiği ‘Todos lo saben’. Başrollerinde Penélope Cruz, Javier Bardem’in yer aldığı İspanyolca filminde Farhadi’nin Senaryo ve diyaloglardaki ustalığını konuşturup konuşturamayacağı merakla bekleniyor. Film, aynı zamanda Cate Blanchett başkanlığındaki Altın Palmiye jürisinin değerlendireceği 21 yapımdan biri.

Cannes’ın gözde yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan’ın kısa filmi ‘Koza’dan beri festivalde yarışan yedinci filmi ‘Ahlat Ağacı’ ise festivalin en sonunda, ödül töreninden bir gün önce 18 Mayıs’ta takipçilerin karşısına çıkacak. Doğu Demirkol ve Murat Cemcir’in başrollerini paylaştığı film, taşrada geçen bir baba oğul öyküsünü konu alıyor.

Haberin Devamı

Cannes yarışmasında görmeye alışık olduğumuz isimlerden Fransız Yeni Dalgası’nın büyük ustası Jean Luc Godard, Japon yönetmen Hirokazu Koreeda ve Çin sinemasının özgün isimlerinden Jia Zhang-ke de yeni filmlerini 71. yılda sunacak yönetmenler arasında bulunuyor. ‘Ida’ ile Oscar Ödülü’ne uzanan Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski’nin yeni filmi ‘At War’ da yarışmanın merakla beklenen filmlerinden bir diğeri.

Cannes film festivali başlıyor

Yeni isimler

Yarışmada bu yıl Cannes takipçilerinin yeni tanışacağı isimler de dikkat çekiyor. Bunlardan biri bir önceki filmi ‘Tulpan’la Belli Bir Bakış bölümünde yer alan Kazak yönetmen Sergey Dvortsevoy. Yönetmen yeni filmi ‘Ayka’yı Cannes’da sunacak. Ayrıca Mısırlı yönetmen Abu Bakr Shawky, ilk uzun metrajlı çalışması ‘Yomeddine’le Cannes yarışmasında kendisine yer buluyor. Japonya’dan yarışmada yer alan Koreeda dışındaki isim de ilk kez Cannes’a seçilen yönetmenlerden biri: Ryusuke Hamaguchi. Yönetmen ‘Netemo Sametemo’ adlı filminde Hitchcock’vari bir hikâye sunacak.

Posterini Jean Luc-Godard’ın ‘Pierrot Le Fou’sundan bir karenin süslediği 71. Cannes Film Festivali, 19 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle sonlanacak.

Cannes film festivali başlıyor

Farhadi, ‘Todos lo saben’ filminin oyuncularıyla birlikte.