Gündem Capuçon’un ilk Türk öğrencisi

Capuçon’un ilk Türk öğrencisi

06.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en prestijli müzik okullarından biri olarak kabul edilen Haute Ecole de Musique de Lausanne’nın (HEMU) sınavında, Alara Hekimoğlu (17) Renaud Capuçon’un bugüne kadar sınıfına seçtiği ilk Türk ve 2021 yılında gerçekleşen sınavda üniversite seviyesinde sınıfına kabul ettiği tek öğrenci oldu.

Capuçon’un ilk Türk öğrencisi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Prof. Pelin Halkacı Akın’ın keman sınıfı öğrencisi olan Alara Hekimoğlu, 2020-2021 eğitim yılında Lozan ve Cenevre konservatuvarlarının kayıt yoluyla gerçekleşen sınavlarında üstün başarı elde etti. Her iki okuldan da kabul almayı başaran Hekimoğlu, Lozan Konservatuvarı’nda Renaud Capuçon’un sınıfına girerek bir ilki gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Üniversite eğitimine 2021-2022 yılından itibaren Lozan Konservatuvarı’nda devam edecek olan başarılı müzisyen, “Çok yoğun ve disiplinli bir çalışma döneminin sonunda, hayallerimin okulunda ve hocasıyla çalışacak olmak benim için çok gurur ve mutluluk verici. Bu yolculuğumda her daim yanımda olan çok değerli öğretmenim Prof. Pelin Halkacı Akın ve aileme minnettarım” dedi.