Gündem Çarşafları bile kontrol edildi!

Çarşafları bile kontrol edildi!

18.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl Antalya’da düzenlenen G20 zirvesi başarıyla tamamlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı yüksek güvenlikli zirvede en çok konuşulan isim ABD Başkanı Barack Obama oldu. 7 TIR, 250 araç ve 550 personelle Antalya’ya gelen Obama’nın güvenliği için alınan önlemler Hollywood filmlerini aratmadı...

Çarşafları bile kontrol edildi

Dünyanın sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkelerini bir araya getiren Antalya Belek’teki G20 Zirvesi sona erdi ve liderler Pazartesi öğleden sonra özel uçaklarıyla ülkelerine döndü.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez böylesine büyük bir platforma ev sahipliği yapan Antalya yerli yabancı yaklaşık 13 bin kişiyi ağırladı. Belek Bölgesi tümüyle steril hale getirildi, giriş çıkışlar yasaklandı. Güvenlik önlemleri öylesine üst düzeyde tutuldu ki, havada bile sürekli erken uyarı uçağı dolaştırıldı. Tabii gelen konuklar arasında en popüleri ise dünyanın küresel ölçekteki siyasi ve askeri gücü olan ABD’nin Başkanı Barack Obama idi.


Eğitimli köpekler aradı

Çok titiz şekilde sürdürülen hazırlıklar çerçevesinde Obama’nın kalacağı yer son ana kadar gizli tutuldu. 15 Kasım sabah saatlerinde Belek’e gelen Obama, lüx villa yerine daha mütevazı olan Calista Otel’deki kral dairesini tercih etti. Royal Suit olarak adlandırılan kral dairesine geçmeden önce Obama, otelin mimarisini övdü, genel müdür Ali Kızıldağ’dan bilgi aldı. Otel yönetimi Obama’ya, kendisi ve eşi Michelle Obama’nın çizimlerinin bulunduğu el yapımı bir saat ile Osmanlı tasarımlı ibrik hediye etti.

Haberin Devamı


Obama için otelin ana binasıyla çevresinde ikinci bir güvenlik duvarı oluşturuldu. Amerikan personeli dâhil herkes özel olarak belirlenen x-ray cihazlarıyla arandı. Sürekli görevde olan üç özel eğitimli köpek ise bomba ve kimyasal arama yaptı. Obama’nın ABD ile olan bağlantısını sürekli tutmak amacıyla otel odalarında bazı değişikliklere de gidildi. Mesela 32 oda tamamen boşaltıldı. Pentagon ve Genelkurmay bağlantılı sistemler yerleştirildi. Binanın 3 ve 4’üncü katları ise korumalara tahsis edildi.


Çarşafları bile kontrol edildi
Kurşun geçirmez cam

Şimdi gelelim Obama’nın kaldığı kral dairesinde yapılan düzenlemelere...


Otelin çatısına Amerikan Başkanlık uydusu ile irtibatlı özel anten yerleştirildi.


Kral dairesinin tüm camlarının arkalarına kurşungeçirmez özel cam paravanlar ilave edildi.


Obama için hazırlanan yatak takımları kullanımdan üç gün önce kontrol için başkanın ekibine teslim edildi. Obama’nın çamaşırları yıkanırken özel kâhyası sürekli başında oldu.


Temizlik kimyasalları ve temizlik makinaları köpekler tarafından tek tek arandı.


Odasına sevdiği oyunları içeren bir oyun masasıyla yine sevdiği müziklerden oluşan CD’ler temin edildi. Ayrıca, oda krizantem, gül ve orkide çiçekleriyle süslendi.

Haberin Devamı


Obama’nın odasında yer alan televizyon kanalları ise ABD başkanının sevdiği kanallardan oluşan bir sıralamaya getirildi.


Beyaz Saray’dan 2 aşçı

Obama’nın iki günlük konaklaması sırasında yeme ve içmesine de özel önem verildi. Kendisi ve ekibine büyük bir restoran tahsis edilirken, iki özel aşçı sürekli görev yaptı. Bazı yiyecekleri de beraberinde getiren Obama’ya otelden ikram edilenler özel kimyasal koku alan köpek taramalarından geçirildi.

7 TIR, 250 özel araçla geldi

Obama, 550 kişilik bir heyetle Antalya’ya geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise güvenlik kuralları gereği başka bir otelde konaklatıldı. ABD ekibi ay başında gelerek otelde çalışmaya başladı. 7 tırla getirilen güvenlik ekipmanı Obama gelmeden önce otele kuruldu. ABD heyeti toplam 250 özel araçla gelirken, Obama’nın aracı özel bir park alanında yerli ve yabancı güvenlik elemanlarıyla 24 saat korundu. Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, ABD heyetinin oteli ve hizmeti çok beğendiklerini dile getirerek, “Hangi uçakla gelebiliriz, yazın da bu hizmeti veriyor musunuz?’ gibi birçok soru sordular. Bu memnuniyeti kendi aralarında konuşmuşlar ki Dışişleri Bakanı Sayın John Kerry otele geldi ve bize özel olarak teşekkür etti” dedi.

Haberin Devamı

Sporla işe başladı
Obama kaldığı otele geldikten bir süre sonra odasına çıktı ve hemen ardından da fitness salonuna geçerek spor yapmaya başladı.

Yazarlar