Gündem Çarşı davası yeniden başladı! Mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına uydu

Çarşı davası yeniden başladı! Mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına uydu

12.07.2021 - 16:56 | Son Güncellenme:

Yargıtay’ın beraat kararlarını bozmasının ardından Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar Yargıtay’ın bozma kararına mahkemenin direnmesini istedi. Ancak alınan beyanların ardından mahkeme bozma kararına uyulmasına karar verdi. Mahkeme, Çarşı davasının Osman Kavala’nın yargılandığı Gezi Parkı davasıyla birleştirilip birleştirilmemesini ise celse arasında değerlendirilmesine hükmetti.

Çarşı davası yeniden başladı Mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına uydu

Damla GÜLER / milliyet.com.tr - Fotoğraf: Gökhan Karakaş - Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın üyelerinin de arasında olduğu 35 sanık Gezi Parkı eylemlerine ilişkin “terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “polise direnmek”, “gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlarından yargılandıkları davada 2015 yılında beraat etmişti.

Haberin Devamı

YARGITAY KARARI BOZDU

Savcılığın beraat kararlarına itirazı sonucu Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararı bozmuş ve davanın Osman Kavala’nın da yargılandığı Gezi Parkı davası ile birleştirilmesine karar vermişti. Verilen bozma kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya 25 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Bazı sanıklar duruşmaya Beşiktaş formasıyla katıldı. Duruşmada ilk olarak mahkeme başkanı Yargıtay’ın bozma kararını hatırlatarak sanıklara karara karşı diyeceklerini sordu.

DURUŞMA 8 EKİM'E ERTELENDİ

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, usul ve yasaya uygun olduğu gerekçesiyle Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uyulmasına hükmetti. Heyet, sanık avukatlarına Gezi Parkı ana davasıyla birleştirme hususunda yazılı beyanda bulunmaları için süre verilmesine, birleştirme hususunda muvafakat verilip verilmeyeceği hususunun celse arasında değerlendirilmesine de karar verdi. Gelmeyen sanıkların zorla getirilmesine hükmeden heyet, Cumhurbaşkanlığı avukatının katılma talebinin de kabulüne karar verdi. Duruşma, 8 Ekim tarihine bırakıldı.