Gündem Çarşı doğaya karşı olanlara da karşı!

Çarşı doğaya karşı olanlara da karşı!

01.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

4 günden bu yana Taksim’deki Gezi Parkı’nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden binlerce kişi, park içinde beklemeye koyulmuş ve polisin kalabalığa karşı biber gazlı müdahaleleri büyük tepki topladı

Çarşı doğaya karşı olanlara da karşı

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan direnişe Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı da sessiz kalmadı. Protesto gösterilerine dün akşam Beşiktaş (Çarşı), Fenerbahçe (12 Numara) ve Galatasaray (UltrAslan) kulüplerinin taraftar grupları da katıldı. Çarşı grubu gösterilere önceki gün de katılım göstermişti. Örgütlenen grup akşam saatlerinde Beşiktaş’tan Taksim’e doğru yürüdü. Burada diğer göstericilerle birleşen grup çeşitli sloganlar attı. Çarşı grubundan bazıları polise siyah boya sıkarak gaz maskelerini çıkartmasını sağladı. Twitter üzerinden CHP’li Gürsel Tekin’e de çağrı yapan Çarşı grubu, “Bize 100 gaz maskesi verin, parkı alalım” yazdı.
Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları da Taksim’deki protestoya katıldı. Futbolun 3 büyükleri Gezi Parkı’nın yıkımına karşı birlik olup Taksim’e çıktı. İzmir’in iki köklü kulübü Göztepe ve Karşıyaka’nın taraftar grupları da Gezi Parkı için harekete geçti. Alsancak İskelesi’nin önünde toplanan kalabalığa destek verdi.