Gündem Caz festivalinin kapanışı Suriyeli müzisyenlerden

Caz festivalinin kapanışı Suriyeli müzisyenlerden

19.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yılki açılış konserini Damon Albarn ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası ile gerçekleştiren İstanbul Caz Festivali, bu yıl da kapanışı Suriyeli Kadınlar Korosu ile yapıyor.

Caz festivalinin kapanışı Suriyeli müzisyenlerden

21 Temmuz Cuma akşamı Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta saat 21.00’de gerçekleşecek konserde Basel Rajoub’un Soriana ekibinin yanı sıra Sirojiddin Juraev ile Suriyeli Kadınlar Korosu da konuk olacak. Sabancı Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte hem sahnedeki sanatçılar hem de izleyiciler çoksesli bir kültürel mozaik oluşturacak.

Haberin Devamı

Konserde Suriyeli saksofon sanatçısı Basel Rajoub’un ‘Basel Rajoub’s Soriana’ projesi ve Sirojiddin Juraev, festival izleyicisi ile buluşacak. Doğu’ya özgü melodileri caz öğeleriyle saksafona uyarlayan ve Arap müziğinin çeşitli ezgisel biçimlerine çağdaş uyarlamalar kazandıran Basel Rajoub’un, Ortadoğu’nun zengin kültüründen esinlenen müzisyenleri bir araya getirdiği projesi Soriana ile bu özel geceye imza atacak.

Gecenin bir diğer önemli konuğu, Orta Asya’nın en iyi dutar virtözlerinden kabul edilen Sirojiddin Juraev. Suriyeli Kadınlar Korosu ise farklı disiplinlerden kadın seslerin bir araya geldiği ve Ortadoğu dillerinde seslendirdikleri parçalardan oluşan repertuvarlarıyla gecenin bir başka önemli konuğu.