GündemÇekmeköy'de 300 kiloluk ayıya MR çekildi! 'Okan'a yediği meyve dokunmuş

Çekmeköy'de 300 kiloluk ayıya MR çekildi! 'Okan'a yediği meyve dokunmuş

02.09.2025 - 12:02 | Son Güncellenme:

Çekmeköy’deki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde rahatsızlanan 3 yaşındaki 'Okan' isimli boz ayı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi’ne kaldırıldı. Soğuk meyve yiyince karnı ağrıyan 300 kiloluk ayıya anestezi altında MR çekildi.

Çekmeköy'de kaldığı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde rahatsızlanan 3 yaşındaki 'Okan' isimli ayı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi'ne bağlı Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Burada MR'ı çekilen ayı, uygulanan tedavinin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ANESTEZİ ALTINDA MR'A GİRDİ

Çekmeköy'deki özel bir Hayvanat Bahçesi ve Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bakımı yapılan 3 yaşındaki 'Okan' isimli ayı, yediği meyvelerin dokunması sonucu rahatsızlandı. Ardından İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi'ne bağlı Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesi'ne götürülen ayıyı muayene eden veteriner hekimler, MR'ının çekilmesine karar verdi. 

Çekmeköyde 300 kiloluk ayıya MR çekildi Okana yediği meyve dokunmuş

'OKAN İLE 3 YILDIR TANIŞIYORUZ, FAZLA YEDİĞİ MEYVEDEN MİDESİNİ ÜŞÜTMÜŞ'

Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doktor Ebu Derda Günay, "Okan isimli ayıyla biz 3 yıl önce tanıştık ve kendisi yaklaşık 3 yıldır takip ettiğimiz bir hasta. Yine 3 yıl önce bize zehirlenme şikayetiyle geldi. Diğer kardeşlerini zehirlenmeden dolayı kaybetmiştik, Okan'ı son anda yetiştirdiler.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Çekmeköyde 300 kiloluk ayıya MR çekildi Okana yediği meyve dokunmuş

Ardından da Okan ile bizim serüvenimiz başladı. O gün toparladık onu fakat ara ara takip ettiğimiz hastalarda problemler olabiliyor. Bu ufaklığımız da gerçi artık ufaklık diyemiyorum, 3 yaşında ve 200- 300 kiloya yaklaşmış. O da meyveyi sanırım fazla yemişler. Biz yaptığımız tetkiklerde onu anladık. Soğuk meyveyi aniden çok yediği için karın ağrısı mevcuttu. Soluk algısı, karın ağrıları durumunda hayvanlarda değişebiliyor. Yaptığımız tetkiklerde de burada işte bilgisayarda tomogrofisini çektik, kan tahlillerine baktık. Tetkiklerde başka bir sorun olmadığını anladık ve karın ağrısı tedavisi yaptığımızda toparladı zaten. Şuan gayet keyfi yerinde, tedavisini yaptık ama biz takibimize devam ediyoruz. Bundan sonra inşallah bir daha kötü karşılaşmayız diye düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çekmeköyde 300 kiloluk ayıya MR çekildi Okana yediği meyve dokunmuş

Anestezi altında MR çekilen ayı, tedavi edildikten sonra taburcu edilerek hayvanat bahçesindeki alanına götürüldü. Çekilen MR'da sağlıklı bulunan ayının yediği soğuk meyveler nedeniyle üşüttüğü öğrenildi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler