Gündem Cemaat kültürü ile hareket ediyorlardı

Cemaat kültürü ile hareket ediyorlardı

06.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan HSYK eski 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un ifadesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cemaat kültürü ile  hareket ediyorlardı

Okur, görev yaptığı dönemde hakim aday adayları mülakat listelerinin Fetullah Gülen cemaatine mensup olduğunu bildiği Mustafa Kemal Özçelik ve Mustafa Babayiğit tarafından getirildiğini öne sürdü. Okur, HSYK’da, “Gülen cemaati mensubu olan Hüseyin Serter, Nesibe Özer, Teoman Gökçe, Ahmet Kaya, Resul Yıldırım ve Bülent Çiçekli’nin kendi iradeleri ile değil, cemaat kültürü ile hareket ettiklerini biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ergenekon, Şike, Balyoz soruşturmaları, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanmasına ilişkin hakim ve savcılar hakkındaki şikayetlerin ısrarla reddedildiğini, soruşturma izni verilmesi taleplerin ise Ahmet Hamsici’nin başkanlığını yaptığı 3. Daire tarafından reddedildiğini anlatan Okur, şunları söyledi:

“Hamsici’ye neden soruşturma izni vermiyorsunuz diye sordum. Kendisi de bana Ergenekon soruşturmasının askeri vesayetin kırılması yönünde önemli bir davadır dedi.

‘Moralini bozmayalım’

Hamsici o dönemlerde cemaat mensupları ile birlikte hareket ettiği için soruşturma izni verilmemesi yönünde hareket ediyordu. Hatta bana arkadaşların moralini bozmayalım dedi. Arkadaşlar diye İstanbul’da görev yapan özel yetkili hakim ve savcıları kastediyordu.”