Gündem Cemaatin yönettiği bir ülkede yaşamak istemem

Cemaatin yönettiği bir ülkede yaşamak istemem

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY çatı davasında savunma yapan Alaeddin Kaya “Cemaat mi, devlet mi derseniz, devlet derim. Cemaatin yönettiği bir ülkede yaşamak istemem” dedi

Cemaatin yönettiği bir ülkede yaşamak istemem

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davasına, eski Zaman gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya’nın savunmasıyla devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Alaeddin Kaya, Ali Çelik ve İlhan İşbilen ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Telefon kullanmadığı için ByLock kullanıcısı da olmadığını savunan Kaya, “Zübeyir Kaya’nın isteğiyle bu programı bir süre kullandım. 17-25 Aralık’tan sonra da ‘benim bu adamlarla işim olmaz’ diyerek sildim” dedi.

Haberin Devamı

‘ByLock’u sildim’

Bir gazetede “FETÖ’den istifa ettim” şeklindeki sözlerinin manşet yapıldığını, bu konuda savcılığa dilekçe verdiğini ancak ne emniyet ne de savcılıktaki işlemleri sırasında kendisine etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyip istemediğinin sorulmadığını savunan sanık Kaya, “Bugüne kadar da bilmiyordum. Bugün etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum” dedi. Kaya, “Adı ne olursa olsun değil terör örgütü kurmak, sempati duymak, katılmak sadece lanetlemişimdir. Bana cemaat mi, devlet mi derseniz, devlet derim. Cemaatin yönettiği bir ülkede yaşamak istemem. Hangi cemaat olursa olsun” dedi. Sanık Kaya, asker olarak eski generaller Çevik Bir, Hurşit Tolon, İlhan Kılıç ve ismini hatırlamadığı bir generalle Zaman gazetesinin Yunanistan haberleriyle ilgili görüştüğünü belirterek, onun dışında hiçbir askerle görüşmesinin olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Cevap gelmedi

Mahkeme Başkanı, hakkında yakalama kararı verilen 36 sanığın “kırmızı bülten” ile aranmaları hususunda Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yazılan müzekkerelere cevap verilmediğini de belirtti.