Gündem ÇEV Sanat’ın 10. yılına dev konser

ÇEV Sanat’ın 10. yılına dev konser

04.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

“ÇEV Sanat Genç Yetenekler” projesi bir konserle 10. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Cihat Aşkın, Fazıl Say, Bülent Evcil ve İbrahim Yazıcı’nın aralarında bulunduğu sanat kurulu tarafından seçilen ve ÇEV Sanat tarafından eğitim desteği verilen Türkiye’nin en yetenekli gençleri 7 Ocak akşamı Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşacak...

ÇEV Sanat’ın 10. yılına dev konser

Türkiye’nin en yetenekli genç müzisyenleri bir konserde bir araya geliyor. 2009 yılında üstün yetenekli genç müzisyenlerin eğitimine destek olarak, dünyada parlayan yıldızlar olmaları yolunda imkan yaratmak hedefiyle ÇEV Yönetim Kurulu üyesi ve ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri önderliğinde hayata geçirilen “Genç Yetenekler” projesinin 10. Yılı dolayısıyla düzenlenecek konser 7 Ocak Pazartesi günü QNB Finansbank’ın sponsorluğunda Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Genç müzisyenler; Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın onur konuğu olarak katılacağı konserde, sahneyi Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Pınar Deniz, Miray Daner Kubilay Aka ile paylaşacak. Film müziklerinin seslendirileceği konseri, Avrasya Filarmoni Orkestrası eşliğinde ünlü şef İbrahim Yazıcı yönetecek. ÇEV Sanat Kurulu’nu oluşturan değerli sanatçılar, Cihat Aşkın, Fazıl Say, İbrahim Yazıcı ve Bülent Evcil, yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil eden üstün yetenekli genç müzisyenleri bu özel gecede yalnız bırakmayacak.

QNB Finansbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde “ÇEV Sanat Genç Yetenekler” projesi desteği ile eğitimi devam eden; Kerem Tuncer (Orkestra Şefi), Elvin Ganiyev (Keman), Ilgın Top (Keman), Cemal Aliyev (Viyolonsel), Cansın Kara (Viyolonsel), Tuna Bilgin (Piyano), Bora Demir (Korno), Deniz Ayşe Birdal (Viyolonsel), İdil Bursa (Viyolonsel), Emir İlgen (Piyano), Tarık Kaan Alkan (Piyano), Melis Sağlam (Şan), İdil Olgar (Keman) performans sergileyecek. Projenin tanıtım müziklerini yazıp besteleyen ÇEV Sanat mezunlarından Los Angeles’ta kariyerine devam eden flüt sanatçısı ve besteci Burak Beşir de konserde yer alacak. Konserin biletleri ÇEV Sanat (0212 2757502), Biletix ve Zorlu PSM’ den temin edilebilir.

Haberin Devamı

‘Barışçıl bir yanı var’

Çağdaş Eğitim Vakfı ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri, 10 yıllık serüveni şöyle anlattı: “2009 yılında başlattığımız Genç Yetenekler projesiyle; ülkemizi kültür elçileri olarak yurt dışında temsil edecek üstün yetenekli gençleri keşfederek, yurt içi ve dışındaki eğitimlerine destek oluyoruz. Müziğin, sanat dalları arasında, evrenselliğinin yanı sıra, insanları bir araya getiren barışçıl bir yanı var. O nedenle müzik alanında yetenekli gençlere öncelik verdik. Gençlerimiz; Sanat Kurulu’nu oluşturan Cihat Aşkın, Fazıl Say, İbrahim Yazıcı, Bülent Evcil’in değerli katkılarıyla şimdiden, ülkemizin birer sanat elçisi oldu. Hepsi uluslararası düzeyde takdir gördüler. Dünyanın en önemli yarışmalarında birincilikleri ülkemize kazandırdılar. Dünyanın en önemli salonlarından davet alarak konserler verdiler ve vermeye de devam ediyorlar.”

Haberin Devamı

Hedef akademi kurmak

Yoleri ayrıca hedeflerinin akademi kurmak olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“ÇEV Sanat olarak projeyi geliştirmeyi sanatın diğer dallarındaki gençlere de imkan yaratmayı arzu ediyoruz. Bu yıl en büyük amacımız ÇEV Sanat Akademisini kurmak. Bunun için yardımseverlerin desteğini bekliyoruz. Böylece Genç Yetenekler Projesini büyüterek yetenekli gençlerimizin markalaşma süreçlerini hızlandırmak ve sanatın diğer dallarındaki yetenekli gençlere de imkan tanımak istiyoruz. Toplumun her kesiminden insanlarımızın, Türkiye’nin çağdaş yüzünü dünyada tanıtan bu gençleri, ilerledikleri bu yolda desteklemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yolculukta bizi yalnız bırakmayan herkese yürekten teşekkür ediyoruz.”

ÇEV Sanat’ın 10. yılına dev konser

35 BİNDEN FFAZLA ÖĞRENCİYE BURS

1994 yılında kurulan Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) tarafından ülkemizde eğitim, öğretim, kültür ve sanat alanlarında çok sayıda proje gerçekleştirilerek, ilköğretimden üniversiteye kadar 35 bini aşkın öğrenciye karşılıksız burs verilmiş ve verilmeye devam edilmektedir. ÇEV Sanat “Genç Yetenekler” projesini 2009 yılında başlattı. Ülkemizdeki onlarca genci keşfederek, onların müzik alanındaki eğitimlerine destek olmaktadır. Sanat Kurulu’nun danışmanlığında yapılan seçmeler sonucunda 42 üstün yetenekli genç müzisyen ÇEV Sanat “Genç Yetenekler” projesine dahil edildi. Proje kapsamında uluslararası birçok başarılara imza atarak bizleri gururlandıran ve gururlandırmaya devam eden gençler, kültür ve sanat elçilerimiz olarak ülkemizi dünyada temsil etmeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

ÇEV Sanat’ın 10. yılına dev konser