Gündem Çevreciler baraj şantiyesini bastı

Çevreciler baraj şantiyesini bastı

27.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de dün başlayan 12’inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali nedeniyle Avrupa ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen çevreciler Tunceli-Elazığ’ın Karakoçan ilçesi arasındaki Peri Çayı üzerinde yapımı süren Pempelik Barajı şantiyesine gitti

Çevreciler baraj şantiyesini bastı

Yaklaşık 400 kişilik grubun şantiyeye girmek istemesine özel güvenlik görevlileri engel oldu. Bir süre yaşanan arbedenin ardından göstericiler telleri demir makaslarla kesip içeriye girdi. İş makineleri ile araçlara saldıran göstericilere güvenlikçiler engel olamadı. Bu sırada personeli taşıyan bir araç ateşe verip yakıldı. Özel güvenlikçilerin havaya ateş açması üzerine şantiye giren göstericiler, barakaları da ateşe verip yaktı. Olaylar sırasında yakıt tanklarının da alev olması üzerine bölgeyi siyah dumanlar kapladı.

Savaş alanına döndü
Perisuyu üzerinde yapılacak HES’i protesto eden göstericiler, bastıkları şantiyeyi savaş alanına çevirdi. Göstericilerin şantiye içindeki binaların içine girmesiyle birlikte şantiye yakınlarında bulunan Koçyliğitler Jandarma Karakolu’na bağlı birlikler, kalabalığı uzaklaştırmak için havaya ateş açtı. Göstericiler atölyeleri ateşe verdiği sırada bu kez özel güvenlikçiler de ellerindeki uzun namlulu silahlarla havaya uyarı ateşi açtı. Ateşle birlikte galeyana gelen göstericiler, şantiye içindeki birçok iş makinesini tahrip etmeye devam etti. Göstericilerin şantiye sahası içindeki herşeyi tahrip etmesi üzerine bazı özel güvenlikçiler, bu kez hedef gözeterek ve nişan alarak göstericilerin yakınına ateş etmeyi sürdürünceöfkeli kalabalık şantiye alanı dışına çıktı.
Göstericilerin, şantiye yakınındaki yakıt tanklarını ve özel güvenlikçileri taşıyan bir aracı da ateşe vermesinin ardından, patlamalar meydana geldi. Bunun üzerine göstericiler hızla şantiye sahası dışına doğru kaçarak bölgeden uzaklaştı.
Göstericilerin şantiye sahası dışına kaçması ile birlikte şantiye alanı, patlamalara karşı boşaltılırken bazı işçiler, büyük tehlikeyi göz alarak yangınları söndürmeye çalıştı. Ancak yangının büyümesi ile birlikte yakıt tanklarında patlama meydana geldi. Bunun üzerine işçiler de şantiya alanı dışına çıkmak zorunda kaldı.
Olay sonrası Tunceli’nin Nazimiye ve Elazığ’ın Karakoçan ilçesinden bölgeye çok sayıda jandarma birliği sevk edildi. Güvenlik güçleri şantiye alanında geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaşanan olaylarda göstericilerin darp ettiği 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlikçiler Elazığ’daki hastanelere kaldırılırak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Çevreciler baraj şantiyesini bastı