Gündem Çevredekiler sansar sandı ama

Çevredekiler sansar sandı ama

23.02.2013 - 10:56 | Son Güncellenme:

Bayburt'ta aç kalan vaşak Demirözü ilçe merkezine indi. Köpeklerin saldırarak yaraladığı vaşak bir evin bahçesine sığındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin uzun uğraşlar sonrasında ağla yakaladığı vahşi hayvan tedavi için Erzurum’a gönderildi.

Çevredekiler sansar sandı ama

Olay saat 14.30 sıralarında ilçe merkezinde yaşandı. Yaralı bir vaşak önce Fehmi Akbaş’a ait evin garajına girdi, sonra da vatandaşların müdahalesi üzerine kaçarak bahçeye sığındı. Polise yapılan ihbar üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Koruma Şube ekipleri sevk edildi. Yöre sakinlerinin de yardımıyla yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından ağla yakalanan vahşi hayvanın sol arka ayağında ve kulağında yara bulunduğu gözlendi. Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, büyük olasılıkla köpeklerin saldırarak yaraladığı sanılan vahşi hayvanı tedavi için Erzurum’daki Orman ve Su İşleri 13’üncü Bölge Müdürlüğü’ne götürdü.

Vaşak için ihbarda bulunan Habib Akbaş, komşusu Fehmi Akbaş’ın evin garajına vahşi bir hayvanın girdiğini söylemesi üzerine yardım etmeye çalıştığını belirterek, " Sansar olduğunu sandım, tavuklarımıza zarar vereceğini düşündüğüm için elime küreği alıp müdahale etmeye çalıştım. Önce saldırdı, sonra da bahçeye kaçtı. Biz de müdahale ederek kaçmasına izin vermedik. Polisi arayıp yardım istedik. Ayağında ve kulağında yara vardı" dedi.