Gündem Çiftçiler sokağa çıkma yasağından muaf mı? Tam kapanmada çiftçiler muaf mı?

Çiftçiler sokağa çıkma yasağından muaf mı? Tam kapanmada çiftçiler muaf mı?

29.04.2021 - 09:24 | Son Güncellenme:

Çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf olup olmayacağı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Tam kapanma süreci 29 Nisan tarihinde yani bugün saat 19.00'da başlayacak. Muaf olan kişiler ile ilgili detaylar belli oldu. Peki tam kapanmada, sokağa çıkma yasağından çiftçiler muaf?

Çiftçiler sokağa çıkma yasağından muaf mı Tam kapanmada çiftçiler muaf mı

Çiftçiler sokağa çıkma yasağından muaf mı? sorusunun cevabı merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi yayımladı. Genelgese sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar yer aldı. Çiftçiler ile ilgili detaylar ise araştırılıyor. Peki tam kapanmadan çiftçiler muaf mı 2021?

Haberin Devamı

ÇİFTÇİLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF MI?

Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde çiftçiler ve tarım ile ilgili şu detaylar yer aldı;

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde Şehirler Arası Seyahat Kısıtlaması alt başlığında yer alan Zorunlu Hal Sayılacak durumlar kısmında şu ayrıntılar bulunuyor;

İller arası hareketliliğin zorunlu olduğu mevsimlik tarım işçileri, hayvancılık ve arıcılık faaliyetlerinde salgınla mücadele koşullarına uygun hareket edilebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda valilikler tarafından gerekli tedbirler eş zamanlı olarak alınacak, bu bağlamda mevsimlik tarım işçilerinin iller arası hareketliliği ile konaklayacakları alanlarda alınacak tedbirler ve iller arası hayvancılık ve arıcılık faaliyetleri konusunda Bakanlığımızca yeni bir Genelge yayımlanıncaya kadar 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemizde belirlenen esaslara göre hareket edilecektir.

Haberin Devamı

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi'nde şu detay yer alıyor;

9. Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar,

Yazarlar