Gündem ‘Ciğerim yanıyor’

‘Ciğerim yanıyor’

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan üç asker toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Şehit astsubay Şenel Ağıl’ın kız kardeşinin feryatları yürekleri dağladı

‘Ciğerim  yanıyor’

Şırnak’ın Uludere ilçesi Elmalı üs bölgesine yemek götüren askeri araca PKK’lı teröristlerin önceki gece düzenlediği saldırıda şehit olan üç asker Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

‘Buralarda yatamaz’

Törene Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu, şehitlerin silah arkadaşları da katıldı. Okunan duaların ardından Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl’ın (35) cenazesi Tokat Turhal’a, Jandarma Onbaşı Sinan Hamza’nın (21) cenazesi Trabzon’a, Jandarma Er Muhammed Furkan Demirel’in cenazesi de Ankara’ya gönderildi.

Haberin Devamı


Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından askeri uçak ile Tokat Havalimanı’na getirilen şehit Ağıl’ın cenazesini Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte il protokolü, şehidin anne ve babası Sevim-Mustafa Ağıl, eşi Nermin Ağıl, kız kardeşi Şengül Enli, vatandaşlar karşıladı. Aynı ilde görev yapan şehidin kardeşi Jandarma Astsubay Şaban Ağıl da kardeşinin naaşının bulunduğu uçakla geldi. Baba ocağına götürülen şehit astsubay için helallık alınırken, anne ve babası tabutuna dokunarak gözyaşı döktü. Şehit Ağıl’ın cenazesi, tabutu açılarak ailesine gösterildi. Ağıl’ın kız kardeşi Şengül Enli, “Buralarda yatamaz, benim ciğerim yanıyor” diyerek ağladı. Cenaze daha sonra törenin yapılacağı Turhal Belediyesi önündeki alana getirildi. Şehidin annesi “Aslan yavrum, seni alsınlar da beni koysunlar” diyerek oğlunun tabutunu okşadı.

‘Ciğerim  yanıyor’


Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi Kaleardı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehidin çocukları 8 yaşındaki Berkan Ege ile 5 yaşındaki Berke Toprak ise cenaze törenine getirilmedi. Şehit Jandarma Er Muhammed Furkan Demirel ise dün Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Demirel, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Karacaören Aile Mezarlığı’na götürüldü.

Terhisine 16 gün kalmıştı

Askeri uçakla Trabzon Havalimanı’na götürülen Jandarma Onbaşı Sinan Hamza’nın cenazesini Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, komutanlar, şehidin yakınları ile çok sayıda asker ve polis karşıladı. Terhisine 16 gün kala şehit düşen oğlunun cenazesini karşılarken gözyaşlarına boğulan ve ayakta durmakta güçlük çeken anne Ayşe Hamza’yı milletvekili Köseoğlu ve sağlık ekipleri teskin etmeye çalıştı. Şehit Hamza için Araklı ilçesindeki Merkez Eski Cami’de düzenlenen törene, annesi Ayşe, babası İsmail, babaannesi Medine Hamza ile kardeşleri ve yakınları katıldı. Tören alanındaki yapılara Türk bayrakları asıldı.

Türk topçusu karşılık verdi

n TSK, Suriye’nin kuzeyindeki Azez’in güneyinde yer alan Maranaz bölgesinde terör örgütü PYD/YPG/PKK mensupları tarafından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine yapılan saldırıya top atışlarıyla misliyle karşılık verdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında kontrol altına alınan Maranaz bölgesinde bulunan ÖSO unsurlarına PYD/YPG/PKK’lı teröristler tarafından önceki akşam saatlerinde Doçka silahıyla taciz atışları yapıldı. ÖSO’ya yönelik taciz atışlarına Türk ordusu tarafından bölgede bulunan ateş destek vasıtaları kullanılarak misliyle karşılık verildi. Belirlenen terör örgütüne ait hedefler imha edilerek teröristler etkisiz hale getirildi.
n Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden, yasa dışı yollarla ülkesine geçmeye çalışan ve terör örgütü PYD’nin kuryeliğini yaptığı belirtilen Suriyeli Mahmud El Muhammed, üzerinde sahte iki kimlikle yakalandı. l ANKARA Milliyet

Tel Rifat hedefte

YPG’nin saldırısına misliyle karşılık verilirken bölgede Afrin ve Şehba bölgesini kontrol eden YPG’ye yönelik kapsamlı bir kara harekâtı için hazırlık yapıldığı ileri sürülüyor. TSK ve ÖSO gruplarının, YPG’nin mevzilendiği alanlara üç noktadan girmeyi planladığı, bu noktaların Kilis’e yakın Azez, Şehba bölgesindeki Mare kasabası ve İdlip’in kuzeyi olacağı belirtildi. Operasyon hazırlığının hedefinde ise geçen yıl YPG tarafından ÖSO’dan alınan Tel Rifat ve stratejik önemi bulunan Mınıg askeri havaalanı bulunuyor. l NAMIK DURUKAN Ankara

Şehide son görev

Şırnak’ta şehit düşen üç askerden Jandarma Er Muhammed Furkan Demirel, dün Ankara’da cenaze töreniyle son yolculuğa uğurlandı. Törene Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, şehit askerlerin ailelerine taziye telgrafı gönderdi.