Gündem Cihangir’in başı tırtıllarla dertte

Cihangir’in başı tırtıllarla dertte

14.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Cihangir semtinde park ve bahçelerdeki ağaçlar ve bitkiler, zehirli tırtılların tehdidi altında. Beyoğlu Belediyesi ağaçları kurutan tırtılları yok etmek için alarma geçti

Cihangir’in başı tırtıllarla dertte

İstanbul’un gözde semtlerinden Cihangir, zehirli tırtıllarla mücadele ediyor. Geçen yıl Zeytinburnu’nda ortaya çıkan ve ağaçları kemirerek ölümüne neden olan ’Anoplophora Chinensis’ cinsi böceklere bu yıl da Fatih ilçesinde rastlanmış ve belediye ekipleri hasta ağaçları keserek önlem alma yoluna gitmişti. ‘Turunçgil uzun antenli böcek’ olarak da bilinen ’Anoplophora Chinensis’ ile ilaçlama yoluyla mücadeleye başlanmıştı. Uzun antenli böceklerden sonra şimdi de İstanbul’da özellikle Beyoğlu bölgesindeki ağaç ve bitkilerde görülen zehirli tırtıl ile mücadeleye başlandı. Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Cihangir bölgesinde ağaçları ve bitki örtüsünü tahrip ederek yok eden, kuşların bile yemekten kaçındığı tırtılları etkisiz hale getirmek için alarma geçti.

Haberin Devamı

Tırtıllar ağaçları kurutuyor

Cihangir’deki park ve bahçelerde iki haftadır baş gösteren zehirli tırtıllar, ağaçları kurutup bitkileri yok ediyor. Vatandaşların şikâyeti üzerine harekete geçen Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanarak Cihangir’in hemen her mahallesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.