Gündem Cinayet çetesinde Yaprak Dökümü!

Cinayet çetesinde Yaprak Dökümü!

31.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da ‘Yaprak Dökümü’ operasyonuyla, 18 ayrı suçun faili olduğu öne sürülen 13 kişilik çete çökertildi. Çete lideri Beycan Zümrütyaprak’ın eşi, kayınvalidesi ve baldızını da öldürttüğü ortaya çıktı

Cinayet çetesinde Yaprak Dökümü

Adana’da polisin bir yıllık teknik ve fiziki takibinin ardından düzenlenen ’Yaprak Dökümü’ operasyonunda, aralarında 4 kişinin öldürülmesi olaylarının da bulunduğu 18 ayrı suçun faili olduğu iddia edilen 13 kişilik çete çökertildi. Çetenin lideri olan Beycan Zümrütyaprak’ın (37), eşi, kayınvalidesi ve baldızını öldürttüğü öne sürüldü.
Bir yıla yakın süreyle teknik ve fiziki takip yapan Adana Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, 4 kişinin öldürülmesinde azmettirici olduğu öne sürülen Beycan Zümrütyaprak ve adamlarına yönelik olarak Adana, Konya, Aksaray ve Mersin’de 20 ayrı adrese toplam 155 polisin katıldığı eşzamanlı operasyonlar düzenledi. ’Yaprak Dökümü’ adı verilen operasyonda Beycan Zümrütyaprak’la birlikte 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramada 6 tabanca, 6 av tüfeği ve 6 bıçak ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 20 şüpheliden 7’si ifadelerinin alınmasından sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Gözaltı süreleri dolan Beycan Zümrütyaprak ile aralarında bir polis ve bir adliye memurunun da bulunduğu toplam 13 şüpheli ise ’cinayet, cinayete azmmettirme, çek-senet tahsilatı, tefecilik, adam yaralama ve rüşvet alma, rüşvete aracılık’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Çete üyesi olmakla suçlanan polis memuru M.O. ile adliye memuru M.E.’nin, çetenin karıştığı suçlarla ilgili bilgi ve belge sızdırdığı öne sürüldü.

Para karşılığı anlaşmış

Gözaltına alınanlardan Hüseyin Adıyaman’ın (19), 16 Ekim 2010’da bıçakla ablası Hanife Zümrütyaprak’ı (32), annesi Fatma Adıyaman’ı (50) ve kız kardeşi Bahar Adıyaman’ı (17) ve Beycan Zümrütyaprak’ı öldürdüğü iddia edildi. Çete lideri Beycan Zümrütyaprak’ın eşi Hanife Zümrütyaprak’la eve geç gelme ve başka erkeklerle görüşme nedeniyle sürekli tartıştığı, kayınbiraderi Hüseyin Adıyaman’a da “Namusunu temizle” diye baskı yaptığı, cinayetlerin tartışma sırasında yaşandığı belirtildi.
28 Aralık 2010’da da servis şoförü Halit Kaymak’ın (50), eşinin sevgilisi Asaf Şaşmaz (46) tarafından elektrik kablosuyla boğularak öldürüldüğü ve bu olayın da Beycan Zümrütyaprak çetesinin işi olduğu öne sürüldü. Bu olayda ise Zümrütyaprak’ın maktulün eşi Gülşen Kaymak’la para karşılığı anlaştığı ve bu kadının sevgilisi Asaf Şaşmaz’a cinayet için baskı yaptığı iddia edildi.