Gündem ‘Cinayet çözüldü ama adli süreç yürütülmedi’

‘Cinayet çözüldü ama adli süreç yürütülmedi’

18.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada savunma yapan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer “Bu cinayet işlendikten hemen sonra tüm yönleriyle çözülmüştür ancak adli süreç yürütülememiştir” dedi

‘Cinayet çözüldü ama adli süreç yürütülmedi’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü sanık Ali Fuat Yılmazer savunmasına devam etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada cinayete ilişkin raporda rapordaki bazı bölümlere itiraz eden Yılmazer’i uyaran mahkeme heyeti başkanı Ali İhsan Horasan, “Etraflıca delil araştırmasına girmeyin, kendinizle alakalı olanla ilgili konuşun sadece. Her konuya girersek burada bu bitmez” dedi.

‘Sabırla bugünü bekledim’

Yılmazer de, 2 yıldır tutuklu olduğunu ifade ederek, “Sabırla bugünü bekledim. Kendimle ilgili olanları anlatıyorum. Bu rapor benimle ilgili hazırlanmış zaten” dedi.

Haberin Devamı


İstihbarat şubede görevli iken cinayetle ilgili kendisinden talep edilen her şeyi ilgililere verdiğini ve sadece telefon detay dökümünü vermediğini aktaran Yılmazer, “Bunu da müfettiş incelemesine tabi olmadığı için vermedim. Onların talep etmeleri de yasal değildi, benim vermem de yasal olmazdı” beyanında bulundu. Başbakanlık müfettişlerinin cinayetle ilgili kamu görevlilerinin kusurunun bulunup bulunmadığı konusunun araştırıldığı sırada İstanbul’da düzenledikleri toplantıya katılmadığını aktaran Yılmazer, bu toplantıya, nezaketen davet edilmediği için ve personel üzerinde psikolojik baskı oluşturmamak amacıyla katılmadığını öne sürdü.

‘3-5 gün sonra aydınlatıldı’

Hrant Dink’in öldürülmesinin hemen ardından cinayetin 3-5 gün sonra bütün detaylarıyla çözülüp aydınlatıldığını savunan Yılmazer, “Bu cinayet işlendikten hemen sonra tüm yönleriyle aydınlatılmış ve çözülmüştür ancak cinayetle ilgili adli süreç yürütülememiştir” dedi. Mahkeme heyeti, Yılmazer’in savunmasının alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı 20 Ocak Cuma gününe erteledi.