Gündem Cinsel istismarda bulunan öğretmenini 14 yıl sonra tutuklattı

Cinsel istismarda bulunan öğretmenini 14 yıl sonra tutuklattı

25.03.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

Artvin’de 2002’de bir lise öğrencisi, iddiaya göre öğretmeni R.A.’nın cinsel istismarına maruz kaldı. Üniversiteyi bitirip kendisi de öğretmen olan genç, R.A.’yı BİMER’e şikâyet etti; tutuklanmasını sağladı

Cinsel istismarda bulunan öğretmenini 14 yıl sonra tutuklattı

Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde, eğitim gördüğü imam hatip lisesinde 2002 yılında öğretmeni R.A.’nın cinsel istsmarına uğrayan bir erkek öğrenci, üniversiteyi bitirip öğretmen oldu, Erzurum’a atandı. Adı açıklanmayan genç öğretmen, 14 yıl sonra ziyaret için memleketi Yusufeli’ne gitti ve yıllar önce kendisini istismar eden 46 yaşındaki R.A. ile karşılaştı. R.A.’nın halen görev yaptığını öğrenince okulda araştırma yapan genç öğretmen, iddiaya göre R.A.’nın çocuklara yönelik cinsel tacizinin sürdüğünü tespit etti. Genç öğretmen, 4 ay önce BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) yazdığı şikâyet dilekçesinde, R.A.’nın 2002’de Yusufeli’nde kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, şahsın başka çocuklara cinsel istismarda bulunmaya halen devam ettiğini belirtti, konunun araştırılmasını istedi. Şikâyet üzerine cumhuriyet savcılığı araştırma başlattı. Genç öğretmenin ifadesine başvuran savcılık, cinsel istismara uğradığı öne sürülen 15 yaşındaki 2 erkek çocuğu da dinledi. Playstation oyunları oynatmak vaadiyle evine götürdüğü erkek çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen R.A. gözaltına alındı ve mahkemece tutuklanarak Artvin Cezaevi’ne gönderildi. R.A.’nın bekâr olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Tutuklanan R.A.’nın avukatı Tuncer Başer, “Savcılık şu ana kadar çoğunluğu mezun 25 kişinin ifadesini almış. Birçok kişinin de talimatla ifadesi istenmiş. Davanın iddianamesi henüz hazırlanmış değil. Müvekkilim kendisine iftira atıldığını söyledi. Şu an hakkında sadece bir şikâyet var. Samimi olduğuna inandığım için bu davayı aldım” dedi.

Kaynak: Habertürk

Yazarlar