Gündem Çocuğu şapkasını aldı diye yere atmış

Çocuğu şapkasını aldı diye yere atmış

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük infial yaratan seyyar satıcının Suriyeli çocuğu yere atmasının yankıları sürerken, yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Suriyeli çocuğun, motosikletiyle giden Musa D.’nin başındaki şapkayı aldığı, olayın da bundan kaynaklandığı anlaşıldı

Çocuğu şapkasını aldı diye yere atmış

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda seyyar satıcılık yapan Musa D.’nin, güvenlik kamerasında da görüntülenen Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere atma anlarının yankıları devam ediyor. Musa D.’nin gözaltına alınmasından sonra olayla ilgili yeni görüntü de ortaya çıktı.

Görüntülerde, motosikletiyle çarşı içinde giden Musa D.’nin durduğu sırada Suriyeli çocuğun kafasındaki şapkayı aldığı, olayın da bundan sonra geliştiği anlaşıldı.

Kentin gündüzleri en işlek bölgelerinden birisi durumundaki Kemeraltı Çarşısı’nda, Hisarönü Camisi yakınında önceki gün yaşanan olayda, seyyar pilavcılık yapan Musa D.’nin, Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatma anlarının görüntüsü Türkiye genelinde büyük tepki çekti.

Görüntülere göre Musa D.’ye ilk olarak olayı gören vatandaşlar tepki gösterdi ve bir hayli tartakladı.

Ancak tepki bununla sınırlı kalmadı. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla, polis Musa D.’yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Musa D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan talimat verdi

İzmir’de temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, çocuğun bulunmasını istemesi üzerine ekipler çalışmalarını bu yöne kaydırdı.

Ekipler, gerek Kemeraltı Çarşısı’nda gerekse de Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yaşayanlardan çocuğun yerini öğrenmeye çalıştı.

Kurumlardan yardım almayı uman birçok ailenin, dayak yiyenin kendi çocuğu olduğu söylediği ancak dövülen çocuğun henüz bulunmadığı belirtildi. Türkiye genelinde büyük infiale neden olan olayın hemen öncesine ait görüntüler de ortaya çıktı.

‘İnsanlık dışı’

İkinci görüntülere göre, motosikletiyle çarşı içinde giden Musa D.’nin durduğu sırada Suriyeli çocuğun kafasındaki şapkayı aldığı, olayın da bundan sonra geliştiği anlaşıldı. Olaya tanık olanlar, çocukların zaman zaman yaramazlık yaptığını, ancak ne olursa olsun yaşanan bu olayın insanlık dışı olduğunu ve büyük infial yarattığını vurguladı.