Gündem Çocuklar için ‘oyun’ odası

Çocuklar için ‘oyun’ odası

15.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin ailesi için hayata geçirmeye hazırlandığı, ‘301 Evler’ projesi ismi nedeniyle tepki toplarken, benzer isimli bir proje de Ege Üniversitesi’nden geldi. ‘Soma 301’ adı verilen proje kapsamında, Soma’daki kadınlar ve çocukların sorunları üzerine odaklanılacak.

Çocuklar için ‘oyun’ odası


Gebe muayenesi yapılacak
Bu çerçevede Ege Üniversitesi Psikiyatri, Çocuk Psikiyatrisi, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Psikiyatri Hemşireliği bölümlerinin ortak çalışması ile yaralananlara ve yakınlarını kaybeden ailelere psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilecek. Stres altındaki gebelere destek sağlanacak. Gebe kadınların muayene ve tetkikleri Ege Üniversitesi’nde yapılacak. Üniversitenin okul öncesi eğitim ve resim iş öğretmenliği bölümleri tarafından çocuklar için eğitim aktiviteleri düzenlenecek.

‘Soma 301 Korusu’
Çocuklar için aynı zamanda Soma’da ‘oyun odası’ projesi de gerçekleştirilecek. Faciada yaşamını yitiren madencilerin çocuklarına psikolojik destek verilirken, aynı zamanda eğitsel, sportif ve kültürel faaliyetler bağlamında da destek sağlanacak. Ege Üniversitesi 60. Yıl Ormanı kapsamında, ‘Soma 301 Korusu’ oluşturulacak ve fidanlara ölen madencilerin isimleri verilecek. Bu kapsamda üniversite, bir de fidan bağışı kampanyası başlattı.