Gündem Çocukların tatil sevinci

Çocukların tatil sevinci

12.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Okullar pek çok il merkezi ve ilçede tatil edildi. Yetkililer kar yağışının etkisini cuma gününe kadar sürdüreceğini belirtti.

Çocukların tatil sevinci

Soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Okullar pek çok il merkezi ve ilçede tatil edildi.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya’nın Ereğli, Halkapınar, Emirgazi ve Derbent ilçelerinde, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde; Samsun kent merkezi dâhil 14 ilçede; Bursa kent merkezinde; Balıkesir kent merkezi ve bağlı köylerle Dursunbey, Susurluk ve Manyas ilçelerinde; Bolu kent merkezi ile Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde; Karabük’ün Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde okullar tatil edildi. Kastamonu’nun Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde ve Cide’ye bağlı bazı köylerde eğitime bir gün, Küre ve Doğanyurt’ta 2 gün, Daday’da 3 gün ara verildi.
Trabzon’da daha önce bildirilen Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinin ardından kent merkezi ile Sürmene, Çarşıbaşı, Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde de ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar tatil edildi.
Düzce Gölyaka ve Çilimli; Ordu Altınordu, Aybastı, Çaybaşı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey, Ünye ilçelerinde 1 gün; Akkuş, Gürgentepe, İkizce ilçelerinde de 2 gün tatil oldu.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Hatay’ın Hassa, Yayladığı ve Belen İlçeleri’nde ve Yozgat’ın Kadışehri ilçesindeki okullar ile Akdağmadeni ilçesindeki taşımalı sistemle eğitim gören okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

21 ilde eğitime ara verildi
Diyarbakır’ın 3 ilçesi ve Giresun merkez ilçe ile Bulancak, Piraziz, Keşap, Espiye, Görele, Tirebolu, Eynesil, Güce, Doğankent, Şebinkarahisar ve Çanakçı ilçelerinde 1 gün, Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde 2 gün, Şırnak kent merkezi ve 3 ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi. Adıyaman, Niğde, Van, Siirt, Hakkari, ve Bitlis’te de okulların da tatil olmasıyla toplam 21 ilde eğitime arva verilmiş oldu.
Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yolcu ve yük taşımada kullanılan ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu başlarken, okul servislerinin kar lastiği takma zorunluluğunun olmadığı ortaya çıktı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Sadece okul servislerinin lastiklerindeki diş derinliği yetersizse ceza yazabiliyoruz” dedi.